default-image

Ουζουνίδης: «Να ματώσεις για να προκριθείς»

Ποδόσφαιρο
Ουζουνίδης: «Να ματώσεις για να προκριθείς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοιρασμένες πιθανότητες ανάμεσα σε ΑΕΚ και Βίντι για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League δίνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η κιτρινόμαυρη αποστολή βρίσκεται ήδη στη Βουδαπέστη για την αυριανή πρώτη μάχη των πλέι οφ με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας.

Ο προπονητής της Ένωσης επεσήμανε πως η ομάδα του δεν είναι το φαβορί και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει οι παίκτες του να παλέψουν πολύ και να «ματώσουν» για να καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ουζουνίδη

-Τι περιμένετε από το αυριανό παιχνίδι; Και τι πιθανότητες δίνετε στις δυο ομάδες;

«Οι πιθανότητες σ’ αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε, είναι μοιρασμένες. Μπορεί να λέμε πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί, μπορεί τον αντίπαλο να τον βολεύει να λέει πως είμαστε φαβορί. Αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι και ένα δυνατό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό.

Ο αντίπαλος τα προηγούμενα ματς, τα έφερε εκεί που του άρεσε. Δηλαδή να είναι κλειστά και να παίζει με αντεπιθέσεις. Το έκανε πολύ καλά και γι αυτό και προκρίθηκε. Και γι αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Και για να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτή την κλειστή άμυνα και να αντιμετωπίσουμε τις αντεπιθέσεις».

- Το 50-50 το βλέπετε για την πρόκριση ή για το αυριανό ματς;

«Για την πρόκριση».

-Ποια είναι η δύναμη της ΑΕΚ, το κρυφό χαρτί;

«Δεν θα πω την δύναμη μας. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ σοβαροί και να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Τι στοιχεία θα δείξουμε, δεν πρόκειται να το πούμε τώρα. Και όσο για τις πιθανότητες και για τα φαβορί, όταν φτάνεις να διεκδικείς μια πρόκριση στο Champions League, πρέπει να ματώσεις για να προκριθείς. Δεν είναι τίποτα εύκολο».

-Θα ήσασταν ικανοποιημένος με μια ισοπαλία αύριο;

«Εμείς θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε να προκριθούμε».

-Κατά πόσο είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, πως θα πρέπει να συγκεντρωθεί μόνο για τα ματς της Ευρώπης, μιας και δεν έχει πρωτάθλημα;

«Αυτή την περίοδο είναι καλό να έχεις παιχνίδι. Εμείς έχουμε ένα ματς πρωταθλήματος, ενδιάμεσα από τα δυο παιχνίδια με την Βίντι. Και επίσης η Βίντι στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος που έπαιξε, δεν πιέστηκε και πολύ».

-Πως θα μπορέσετε να ανοίξετε την σκληρή άμυνα της Βίντι;

«Υπάρχει τρόπος. Από εκεί και πέρα, είναι ένα παιχνίδι για εμάς εκτός έδρας. Ας μας κάνουν και αυτοί επίθεση, δεν πειράζει».

-Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, προκρίθηκαν οι ομάδες που δεν ήταν φαβορί. Τώρα ποιος θα περάσει;

«Θα φανεί αυτό. Και οι δυο είμαστε καλές ομάδες. Αλλά είμαστε διαφορετικές ομάδες. Έχουμε διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά πιστεύουμε και στον εαυτό μας. Πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε πράγματα. Η Βίντι έχει ένα συγκεκριμένο στιλ, αλλά έχει δώσει προκρίσεις. Αυτό σημαίνει πως το κάνει καλά. Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

-Ποιος είναι ο τρόπος της ψυχολογικής προετοιμασίας γι αυτό το ματς;

«Μετά την Σέλτικ είπα πως πετύχαμε μια μεγάλη πρόκριση και έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Τα παιδιά είναι καλά, έχουν αυτοπεποίθηση, έχουν και θέληση να προκριθούν. Όμως αυτό πρέπει να το ισορροπήσουμε. Δεν είναι εύκολο να προκριθείς στους ομίλους. Μακάρι να το κάνουμε εύκολο. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί δεν θα πετύχουμε τίποτα. Και δεν έχει σημασία στο ποδόσφαιρο τι έχεις κάνει, αλλά τι θα κάνεις. Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ. Είναι μεγάλης σημασίας αυτά τα παιχνίδια και θα πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News