default-image

Η Σέλτικ οριστικά στον δρόμο της ΑΕΚ για τα αστέρια...

Ποδόσφαιρο
Η Σέλτικ οριστικά στον δρόμο της ΑΕΚ για τα αστέρια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σκληροτράχηλοι Σκωτσέζοι της Σέλτικ έμειναν όρθιοι στο «Lerkendal Stadion», αποσπώντας ισοπαλία χωρίς τέρματα από τη Ρόζενμποργκ και σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 3-1 στη Γλασκώβη, πήραν το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί που τους περιμένει η ΑΕΚ...

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν επί της ουσίας, πλην λίγων εξαιρέσεων, να «βάλουν δύσκολα» στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προκρίθηκαν σχετικά εύκολα. Έτσι, θα βρεθούν στον δρόμο της Ένωσης, με το πρώτο παιχνίδι στη Γλασκώβη στις 8 Αυγούστου και τη ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 14 του ίδιου μήνα.

Το ματς:

Η Σέλτικ πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να βάλει το γκολ, που θα έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο της για την πρόκριση. Η Ρόζενμποργκ προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις ή να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος της αντίπαλης άμυνας, χωρίς, όμως επιτυχία. Μετά το δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 13’ και στο 20’ είχαν δύο καλές στιγμές με τους Μέλινγκ και Σόντερλουν. Από την άλλη, οι Σκοτσέζοι έπαιζαν πιο συντηρητικά, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στο αμυντικό κομμάτι, αφού είχαν το υπέρ τους 3-1 του πρώτου αγώνα. Στο 37’ ο Ρεγκίνιουσεν έκανε διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Λουντέμο έκανε την κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Γκόρντον σε εντυπωσιακή απόκρουση, αποσοβώντας το 1-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47’), η Σέλτικ «απάντησε» στην τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων, αλλά ο Εντουάρ δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 55’ ο Ντσαμ έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, που δεν ανησύχησε τον Χάνσεν, την ίδια ώρα που η Ρόζενμποργκ αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Αυτό έγινε στο 65’ με το διαγώνιο σουτ του Μπέντνερ, στο οποίο αντέδρασε σωστά ο Γκόρντον και στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «Κέλτες» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σινκλέρ, που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 85’ η Ρόζενμποργκ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σόντερλουν να ανοίξει το σκορ και να «βάλει φωτιά» στο παιχνίδι, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μπέντνερ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Σέλτικ πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ρόζενμποργκ (4-3-3): Χάνσεν - Χέντενσταντ, Ρεγκίνιουσεν, Χόφλαντ, Μέλινγκ - Γένσεν, Λουντέμο (90+2’ Μποτίμ), Τρόντσεν (75’ Βίλχαλμσον)- Χέλαντ (58’ Λέβι), Σόντερλουν, Μπέντνερ.

Σέλτικ (4-3-2-1): Γκόρντον - Γκαμπόα, Χέντρι, Αγιερ, Τίρνεϊ (85’ Λούστινγκ)- Μπράουν, Ντσαμ, ΜακΓκρέγκορ - Φόρεστ (63’ Ρόγκιτς), Σινκλέρ - Εντουάρ (72’ Κρίστι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News