default-image

Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Βασιλεία

Ποδόσφαιρο
Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Βασιλεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε απόψε στην Τούμπα με 2-1 την Βασιλεία και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όμως όλα θα κριθούν στη ρεβάνς που θα γίνει την 1η Αυγούστου στην Ελβετία.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έφυγε από το γήπεδο με την στεναχώρια ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα αφού προηγήθηκε 2-0 στο 80' αλλά στην επόμενη φάση δέχτηκε ένα τσάμπα γκολ, το οποίο ξαναέβαλε τη Βασιλεία στο κόλπο της πρόκρισης...

Με πανέμορφο γκολ ο Κάνιας στο 32’ άνοιξε το σκορ για τον «δικέφαλο του Βορρά», με τον ΠΑΟΚ έχοντας τον κόσμο του πολύ ένθερμο στην κατάμεστη Τούμπα να επιχητά το 2ο γκολ και να το σημειώνει στο 80’ με τον Πρίγιοβιτς. Κι ενώ με το 2-0 όλα έδειχναν ιδανικά, ήρθε στο 82’ η αδράνεια Πασχαλάκη και άμυνας με τον Αγιέτι να μειώνει 2-1.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, έχοντας και πιο πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο δεν τις αξιοποίησαν και καλούνται πλέον να παρουσιάσουν ένα σοβαρό πρόσωπο στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου.

Σε αυτή την περίπτωση, θα φύγουν από την Ελβετία με το «εισιτήριο» για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Στα αξιοσημείωτα από τον αγώνα της Τούμπας συγκαταλέγονται αφενός η πρώτη, πλέον, νίκη του ΠΑΟΚ στην ιστορία του σε επίπεδο Champions League, καθώς επίσης και το «τρία στα τρία» απέναντι σε ελβετικές ομάδες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72’ Ελ Καντουρί), Λημνιός (92’ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (83’ Ουάρντα).

Βασιλεία: Ομλίν, Φράι, Τσούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Σούχι, Ομπερλίν (62’ Καλούλου), Ντιέ, Αγιέτι (94' Μπούα), Μπαλάντα, Πετρέτα (44’ Κάιζερ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News