default-image

Ο τελικός των «γιγάντων»

Ποδόσφαιρο
Ο τελικός των «γιγάντων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τεράστια ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα συναντηθούν απόψε στο “Ολιμπίνσκι” του Κιέβου (21:45 - ΕΡΤ1 και Cosmotesports) με έπαθλο την κούπα του Champions League! H Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει να σηκώσει το τρόπαιο για 13η φορά και για τρίτη διοργάνωση στη σειρά, ενώ η Λίβερπουλ θα επιχειρήσει την... υπέρβαση σε έναν πρώτο τελικό μετά από 11 χρόνια και το έπος της Κωνσταντινούπολης, αναζητώντας συνολικά το έκτο της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο τελικός Ρεάλ-Λίβερπουλ επαναλαμβάνεται μετά από 37 χρόνια, με τη Λίβερπουλ μάλιστα να είναι η τελευταία ομάδα που έχει νικήσει τη Ρεάλ σε τελικό. Ήταν η 27η Μαΐου 1981, όταν στο “Παρκ Ντε Πρενς” του Παρισιού επικράτησε 1-0 των Μαδριλένων.

Τα μεγάλα αστέρια των δύο αντιπάλων λάμπουν στην επιθετική τους γραμμή. Για την ισπανική ομάδα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει πέντε Champions League. Μέχρι τώρα, ο Ρονάλντο, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2007, βρίσκεται μαζί με τους Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι και Πικέ, που έχουν τέσσερα τρόπαια με την Μπαρτσελόνα. Έχει 120 γκολ στο Champions League και 15 φέτος, με τα οποία πάντως θα βγει πρώτος σκόρερ, κάτι που θα πετύχει για 7η φορά και για 6η σερί!

Οι τρεις παίκτες που ακολουθούν τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πίνακα των σκόρερ είναι αυτοί της επιθετικής τριάδας της Λίβερπουλ. Από 10 γκολ έχουν οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο, ενώ 9 έχει ο Σαντιό Μανέ. Με συνολικά 29 γκολ, έχουν σημειώσει όσα και η Παρί Σεν Ζερμέν (29) και πιο πολλά από την Μπάγερν (26), ενώ η Ρεάλ έχει πετύχει φέτος 30 γκολ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News