default-image

Λίβερπουλ - Ρόμα... βγαλμένες από τα παλιά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ

Ποδόσφαιρο
Λίβερπουλ - Ρόμα... βγαλμένες από τα παλιά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πράξη πρώτη για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τη Λίβερπουλ να υποδέχεται την Τρίτη (24/04, 21:45) στο Άνφιλντ τη μεγάλη έκπληξη του φετινού Τσάμπιονς Λίγκ, Ρόμα σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να συναρπάσει τους λάτρεις της… στρογγυλής θεάς.

Αμφότερες οι ομάδες, αρέσκονται σε επιθετικό στυλ παιχνιδιού, κάτι που επιβεβαιώνεται αν αναλογιστεί κανείς τη φετινή πορεία της Λίβερπουλ η οποία διαθέτει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με απολογισμό 33 γκολ σε 10 αναμετρήσεις.

Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ προέρχεται από διαδοχικές νίκες επί της Μάντσεστερ Σίτι στο θεσμό και ήδη έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις με την ομάδα της σεζον 2004-2005, η οποία στον αλησμόνητο τελικό της Κωσταντινόυπολης κατάφερε να επιστρέψει από το 0-3 του πρώτου μέρους, σε 3-3 και εν τέλει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στα πέναλτι απέναντι στη πανίσχυρη Μίλαν της τότε εποχής.

Ο Σαλάχ βγάζει… φωτιές ενώ η γενική εικόνα της Λίβερπουλ στην Ευρώπη δείχνει ότι οι«κόκκινοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο Κλόπ και οι παίκτες του θα πουλήσουν... ακριβά το τομάρι τους, είτε στα ημιτελικά κόντρα στη Ρόμα, είτε στον τελικό απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Μπάγερν- Ρεάλ.

Από την άλλη για τη Ρόμα, μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου(4-1), όλα έδειχναν ότι μόνο με… θαύμα θα ανέτρεπε την κατάσταση στο δεύτερο παιχνίδι στο Ολίμπικο.

Όπερ και εγένετο όμως, αφού στον επαναληπτικό, το αγωνιστικό πλάνο του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο σε συνδυασμό με την αφοσίωση των παικτών του έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο με αποτέλεσμα οι «Ρωμαίοι» να βάλουν στα… σχοινιά  τη Μπαρτσελόνα, εκπληρώνοντας με «χρυσό» σκορερ το Μανωλά, ένα από τα πιο ιστορικά βράδια στην ιστορία της ομάδας.

Η παρακαταθήκη αυτής της νίκης(3-0) αποτελεί το μεγαλύτερο ψυχολογικό αβαντάζ για τη Ρόμα η οποία με τη ψυχολογία στα ύψη και με τη πίστη ότι πλέον όλα είναι πιθανά θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» τη Λίβερπουλ ούτως ώστε να προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ.

Πάντως η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, φέρνει αναμνήσεις από τον τελικό στο Ολίμπικο τον Μάϊο τον 1984, όπου η Λίβερπουλ αν και αουτσάιντερ κατάφερε να επικρατήσει με 4-2 επί των «Ρωμαίων»  στα πέναλτι και να κατακτήσει το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της, μέσα στην «Αιώνια» πόλη.

Ο Σαλάχ αναμένεται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του ενώ για τη Ρόμα η εν λόγω αναμέτρηση ξυπνά μνήμες του παρελθόντος, τότε που η Λίβερπουλ κατάφερε να «κλέψει» μέσα από τα χέρια των «Ρωμαίων» το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά.

Τεράστιο το κίνητρο και για τους δύο που διεκδικούν το εισιτήριο του μεγάλου τελικού,εκεί που υπάρχει χώρος μόνο για ένα. Δύο παιχνίδια με  μεγάλο ενδιαφέρον και 180 λεπτά που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνουν ένα εκ των δύο φιναλίστ. Πράξη πρώτη λοιπόν αύριο βράδυ στο Ανφιλντ…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News