default-image

Ιταλική μαεστρία…

Ποδόσφαιρο
Ιταλική μαεστρία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιταλική ψυχή μίλησε στο Λονδίνο. Η Γιουβέντους παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή, άντεξε την πίεση και επικρατώντας με 1-2 της Τότεναμ πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με προσπάθειες από την Τότεναμ ξεκίνησε το παιχνίδι στο Λονδίνο, και στο 17’ η «Γηραιά Κυρία» βγήκε από το… καβούκι της και ο Ντάγκλας Κόστα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Βερτόνχεν, ωστόσο ο διαιτητής Μαρσίνιακ στέρησε ένα πεντακάθαρο πέναλτι στους φιλοξενούμενους.

Το σουτ του Ντέλε Άλι στο 32’ δεν ανησύχησε τον Μπουφόν, ωστόσο η ανωτερότητα της Τότεναμ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 40’ όταν ο Τρίπιερ γύρισε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι στον Σον και ο Νοτιοκορεάτης με ένα αδύναμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιταλού γκολκίπερ.

Στην επανάληψη ο ξέφρενος ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ωστόσο στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της Γιουβέντους στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι στο 64’. Ο Λιχστάινερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κεντίρα πήρε την κεφαλιά και ο Ιγκουαΐν από κοντά έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε η ολική ανατροπή όταν Ιγκουαΐν πέρασε στον Ντιμπάλα, ο Αργεντίνος προχώρησε και δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ, κάνοντας το 1-2 και την ολική ανατροπή.

Στο 90’ η Τότεναμ είχε δοκάρι, ωστόσο η Γιουβέντους κράτησε μέχρι το φινάλε τη νίκη πρόκριση στους «8».

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ (74’ Λαμέλα), Μουσά Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85’ Γιορέντε), Σον Χέουνγκ-Μιν, Κέιν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61’Λίχστάινερ), Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60’ Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83’ Στουράρο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News