default-image

Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές κυριαρχούν στο Champions League!

Ποδόσφαιρο
Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές κυριαρχούν στο Champions League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο τέσσερις ομάδες στις τάξεις τους, δεν έχουν ισπανούς ποδοσφαιριστές σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ  και είναι η Βασιλεία, η Γιουβέντους, η Σαχτάρ και η

Ρόμα, παρά το γεγονός ότι ο Μόντι είναι ο αθλητικός της διευθυντής.

Η Ισπανία είναι το έθνος με τους περισσότερους παίκτες, συνολικά 51 Ισπανούς εγγεγραμμένους στους επίσημους καταλόγους της UEFA. Οι Βραζιλιάνοι είναι δεύτεροι με 37 παίκτες που αγωνίζονται παντού ενώ στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, ακολουθεί η Γαλλία με 31 ποδοσφαιριστές.

Στην διεκδίκηση του βαρύτιμου τροπαίου, παραμένουν πέντε ομάδες από την Αγγλία, τρεις ομάδες από την Ισπανία, δύο από την Ιταλία, ενώ από μία εκπρόσωπο έχουν η Γερμανία, Ελβετία, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Πορτογαλία. Κι ενώ θα περίμενε κανείς, οι Αγγλοι ποδοσφαιριστές να είναι οι περισσότεροι σ΄ αυτήν την φάση του Champions League, οι αριθμοί δεν το επιβεβαιώνουν.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα είναι ο Κώστας Μανωλάς που αγωνίζεται στην Ρόμα, ενώ την πρώτη δεκάδα, συμπληρώνουν η Αγγλία με 25 παίκτες, η Γερμανία με 24, η Αργεντινή με 22, η Ιταλία με 19, η Πορτογαλία και η Ουκρανία με 14 και το Βέλγιο με 13.  

Συνολικά 31 Ισπανοί ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, από τους οποίους οκτώ με τη φανέλα της Σεβίλλης, έντεκα με την Μπαρτσελόνα και δώδεκα με την κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης.  20 Ισπανοί θα μπουν στο γήπεδο με άλλες ομάδες, με την Τσέλσι να έχει τη "μερίδα του λεόντος" με πέντε τον αριθμό: Μάρκος Αλόνσο, Αθπλικουέτα, Φάμπρεγας, Μοράτα και Πέδρο. Η Πόρτο έχει τρεις: Κασίγιας, Μαρκάνο και Όλιβερ, όπως και η Μπάγερν Μονάχου: Μπερνάτ, Χάβι Μαρτίνεθ και Τιάγκο, ενώ ο ίδιος αριθμός είναι στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γ.: Ντέ Χέα, Ερέρα και Χουάν Μάτα.

Φαμπρίτσιο και Νεγρέδο θα παίξουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Μπεσίκτας, ο Γιούρι με την Παρί Σεν Ζερμέν και ο Αλμπέρτο Μορένο με τη Λίβερπουλ.

Στη Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα αγωνίζεται ο Νταβίντ Σίλβα, ενώ ο Φερναντο Γιορέντε ανήκει στην Τότεναμ.

Στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ 2017/18 παίζουν μπάλα παίκτες από 48 εθνικότητες μεταξύ των εγγεγραμμένων παικτών όλων των ανταγωνιστικών πλευρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News