default-image

Πανέτοιμοι δηλώνουν οι διεθνείς

Ποδόσφαιρο
Πανέτοιμοι δηλώνουν οι διεθνείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετοιμοπόλεμοι ενόψει της πρεμιέρας δήλωσαν και οι Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Μάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης.

Αρχικά ο Γρηγόρης Μάκος δήλωσε: "Κάθε παίκτης σε νεαρή ηλικία θα ήθελε να βρίσκεται σε μία μεγάλη διοργάνωση. Πριν δύο χρόνια δεν τα κατάφερα στο Μουντιάλ, αλλά φέτος είμαι κι εγώ εδώ και θα προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ"

-Για το ποια είναι η ανησυχία του για την πρεμιέρα: "Το να μην έρθει η νίκη. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και περιμένουμε τη νίκη. Αν έρθει κάτι αρνητικό, θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε τα πλάνα μας για τη συνέχεια".

-Για το αν είναι εύκολο να αντεπεξέλθουν στην κρισιμότητα μιας τέτοιας διοργάνωσης μετά από μια τόσο δύσκολη σεζόν "Ήταν όντως μία δύσκολη σεζόν, ειδικά για εμάς που αγωνιστήκαμε και στα πλέι οφ. Όμως τώρα αγωνιζόμαστε με την Εθνική, έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, ενώ υπάρχουν και παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί τόσο πολύ και είναι πιο ξεκούραστοι και μπορούν να βοηθήσουν".

Ο Γιώργος Σαμαράς από την πλευρά του επισήμανε: "Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε περάσει ένα σκληρό στάδιο προετοιμασίας που είχαμε και είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά για την πρεμιέρα".

-Για το ποια είναι η γνώμη του για την Πολωνία: "Εστιάζουμε στο πώς θα παίξουμε εμείς και πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Δεν μας νοιάζει πώς θα παίξει η Πολωνία" .

-Για τον Άρτουρ Μπόρουτς που δεν κλήθηκε: "Δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά του προπονητή της Πολωνίας. Ωστόσο πρόκειται για έναν πολύ καλό τερματοφύλακα".

-Για τον Πάβελ Μπρόζεκ: "Δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια στη Σέλτικ. Είναι καλός χαρακτήρας, αλλά τον έχω δει μόνο στην προπόνηση".

-Για το ποια είναι τα δυνατά σημεία της Ελλάδας και λίγα λόγια για τους συμπαίκτες του: "Δεν πρόκειται να πω ποια είναι τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε μία ομάδα που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα".

-Για το τι θα πρέπει να κρύψουν από την Πολωνία: "Η Ελλάδα δεν έχει να κρύψει τίποτα από κανέναν αντίπαλο".

-Για το τι υπόσχονται στους Έλληνες φιλάθλους για το ματς της πρεμιέρας: "Δεν μου αρέσει να μιλάω με υποσχέσεις. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, να ξεφύγει από τα προβλήματα που έχει. Το τι θα γίνει από κει και πέρα και αν θα περάσουμε στην επόμενη φάση, δεν το ξέρω. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά" .

-Για το αν βλέπει κάτι διαφορετικό στην ομάδα σε σχέση με το 2008 και το 2010: "Αυτή είναι μία νέα ομάδα, με πολλά νεαρά παιδιά, στην πρώτη τους συμμετοχή σε μία μεγάλη διοργάνωση".

-Για το πρόβλημα στο γκολ που φάνηκε στα φιλικά: "Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Τα φιλικά δεν λένε τίποτα. Η προετοιμασία ήταν σκληρή και δεν είχαμε τη φρεσκάδα για να δώσουμε το κάτι παραπάνω στους αγώνες".

-Για το αν ένα χαμένο πέναλτι τον βάζει σε σκέψεις ή τον πεισμώνει: "Είναι κάτι το οποίο πέρασε. Είναι στο παρελθόν κι εγώ κοιτάω το μέλλον. Να είμαι σε καλή κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα".

«Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας»

Από τη μεριά του ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ξεκίνησε τις δηλώσεις υπογραμμίζοντας: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Ο κόσμος ήταν και είναι πάντοτε δίπλα στην Εθνική κι αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Προετοιμαζόμαστε όλον αυτό τον καιρό για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλουμε".

-Για το αν πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να επαναλάβει τον άθλο του 2004: "Αυτό που πέτυχε η Εθνική το 2004 είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών. Από κει και πέρα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Εμείς έχουμε προσαρμοστεί καλά εδώ και την Παρασκευή θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο. Θα δώσουμε το 100% των εαυτών μας".

-Για το που πλεονεκτεί η Εθνική: "Το ομαδικό πνεύμα και η ομαδικότητα σε όλες τις γραμμές. Στόχος όλων μας είναι να πάρει η ομάδα τους βαθμούς που χρειάζεται".

-Για τον Λεβαντόβσκι: "Σίγουρα είναι πολύ σημαντικός, αλλά δεν θα σταθούμε μόνο εκεί. Θα δώσουμε το 100% και θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο".

-Για το ποιο είναι το σκεπτικό της ομάδας στους αγώνες: "Το σκεπτικό μας και στα τρία παιχνίδια είναι να μπούμε από το 1ο λεπτό για να πάρουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό από την αρχή και μακάρι να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News