default-image

Βόλτα στο Άουσβιτς για τους Ιταλούς

Ποδόσφαιρο
Βόλτα στο Άουσβιτς για τους Ιταλούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη μέρα στην Πολωνία για την αποστολή της Ιταλίας και το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Άουσβιτς, περιήγηση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και το μουσείο ενώ το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν με την προπόνηση να είναι ανοικτή μόνο για τους εκπρόσωπους του τύπου.

Το πρωινό της εθνικής Ιταλίας δεν περιελάμβανε προπόνηση ή ασκήσεις. Οι «ατζούρι» επισκέφτηκαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης και το μουσείο του Άουσβιτς, όπου χάθηκαν χιλιάδες ζωές κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Την αποστολή συνόδεψαν επιζώντες και μάρτυρες του ολοκαυτώματος, μέλη της Ένωσης Εβραϊκών Κοινοτήτων Ιταλίας καθώς και μέλη του εβραϊκού μουσείου Shoah της Ρώμης.

Μετά την περιήγηση στους χώρους του στρατοπέδου και του μουσείου, οι διεθνείς και ο προπονητής τους έμειναν για λίγα λεπτά μπροστά από τον τοίχο όπου εκτελούνταν οι κρατούμενοι. Σε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και συγκίνησης ο Τζανλουίτζι Μπουφόν κατέθεσε στεφάνι με άνθη στα χρώματα της ιταλικής σημαίας ενώ οι υπόλοιποι παίκτες άφησαν κεράκια στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος.

Το απόγευμα, η ιταλική ομάδα θα προπονηθεί κανονικά. Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους δημοσιογράφους, όχι όμως και για τον κόσμο. Σε αυτή δεν θα πάρει μέρος ο Μπαρτζάλι, που είναι τραυματίας, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Μάτζο, που χθες ένιωσε ενοχλήσεις και δεν προπονήθηκε.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News