default-image

«Πονοκέφαλος» τα …παυσίπονα για τη FIFA

Ποδόσφαιρο
«Πονοκέφαλος» τα …παυσίπονα για τη FIFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκαλεί στους αξιωματούχους της FIFA η αυξημένη χρήση παυσίπονων από τους ποδοσφαιριστές, με τον Δρ. Γίρι Ντβόρακ να παραδέχεται ότι η ομοσπονδία εξετάζει τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της FIFA έκανε λόγο για «ενόχληση» που υπάρχει στις τάξεις τις ομοσπονδίας από την τακτική που ακολουθείται από τους ποδοσφαιρικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, όσον αφορά στη χρήση δισκίων και ενέσεων παυσίπονων.

Μάλιστα, στην «British Medical Journal» δημοσιεύεται μελέτη, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή η τακτική πρέπει να σταματήσει άμεσα -ή έστω να περιοριστεί- αφού είναι εξαιρετικά πιθανό να αποβεί καταστροφική για τους παίκτες.

«Με το να καλύπτεις τα συμπτώματα με παυσίπονα, μπορεί να καλύπτεις κάτι το οποίο να υποβόσκει για πολύ καιρό και να βγει αργότερα στην επιφάνεια, ακόμη πιο επώδυνα», συμπληρώνει ο Δρ. Ντβόρακ.

Χαρακτηριστικό της αυξημένης χρήσης παυσίπονων είναι ότι πριν από κάθε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, σχεδόν το 40% των παικτών λάμβανε τέτοια σκευάσματα! Ο Δρ. Ντβόρακ σχολίασε, κατ' ιδίαν στους δημοσιογράφους, ότι δεν αποκλείεται το ίδιο ποσοστό να υπάρχει και πριν τους αγώνες του Euro.

Πηγή: england365.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News