default-image

Βαζέχα: «Σημαντικό το πρώτο ματς»

Ποδόσφαιρο
Βαζέχα: «Σημαντικό το πρώτο ματς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνωρίζει και την πολωνική αλλά και την ελληνική κουλτούρα, κάτι που τον καθιστά αρμόδιο στο να μιλήσει για τις δυο χώρες, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για την πρεμιέρα του Euro 2012.

Ο λόγος για τον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος έχοντας μοιράσει την ζωή του στις δυο χώρες μπορεί να κατανοήσει καλύτερα από τον καθένα, τι σημαίνει αυτή η διοργάνωση για τον καθένα. O πρώην άσος του Παναθηναϊκού, μίλησε για την κόντρα της πρεμιέρας, λίγες μέρες πριν την έναρξη της μεγάλης διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Τι μπορούμε να περιμένουμε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Euro από αυτές τις δυο ομάδες;

Πιστεύω ότι για την Πολωνία είναι γιορτή. Το Euro σπάνια πάει σε κάποια χώρα και η Πολωνία είναι τυχερή που θα φιλοξενήσει όλες αυτές τις ομάδες. Σίγουρα έχουμε μερικές μέρες ακόμα είναι έτοιμη να κάνει την καλύτερη διοργάνωση. Το αποτέλεσμα, ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει δεν είναι κάτι που μπορεί να το πει κανείς. Έχει να κάνει και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ομάδες σε εκείνο το χρονικό διάστημα.


-Πιστεύετε ότι είναι σημαντική αυτή η διοργάνωση για την Πολωνία ως χώρα με τα γήπεδα που φτιάχτηκαν και αυτά που ανακαινίστηκαν, αλλά και με όλο αυτό τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί το καλοκαίρι για το Euro;

Σίγουρα όλα αυτά είναι σημαντικά. Καινούργια γήπεδα, καινούργιοι δρόμοι, όλα αυτά είναι σπουδαία για τη χώρα. Θυμάμαι ότι και στην Ελλάδα ήταν το ίδιο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βοήθησε πάρα πολύ μία τέτοια διοργάνωση.


-Όσον αφορά στα συναισθήματα που νιώθει ένας προπονητής πριν από την πρεμιέρα μίας τέτοιας διοργάνωσης, με την Πολωνία να είναι γηπεδούχος και την Ελλάδα να παίζει μία ακόμα πρεμιέρα σε ένα Euroμετά το 2004, σχολίασε:

Σίγουρα για την Πολωνία που είναι νέα ομάδα είναι μειονέκτημα που δεν έχει επίσημα παιχνίδια, αλλά μόνο φιλικά. Είναι, όμως, μία ομάδα που διψάει για επιτυχίες και ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Η Ελλάδα είναι μία έμπειρη ομάδα με πολλούς παίκτες που είχαν αγωνιστεί και το 2004. Από εκεί και πέρα στατιστικά το πρώτο παιχνίδι κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει και δεν θέλει να χάσει βαθμούς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρεις το πρώτο ματς.


-Ως επιθετικός μπορείτε να κρίνετε καλύτερα τους επιθετικούς των δυο ομάδων, τον Λεβαντόφσκι για τους Πολωνούς, αλλά και τους Έλληνες. Είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά;

Ναι βεβαίως. Μεγάλη έκπληξη για Ελλάδα ο Μήτρογλου, ο οποίος έχει εύκολο το γκολ. Από την άλλη ο Λεβαντόφσκι έκανε την καλύτερη χρονιά του στην Γερμανία. Είναι ένας παίκτης που σκοράρει συχνά, πολύ επικίνδυνος, ο οποίος έχει την δυνατότητα να δώσει την μπάλα, ώστε να σκοράρει κάποιος άλλος.


-Ενώ για το αν έχει βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην χώρα μας, τόνισε:

Πιστεύω ότι η Ελλάδα που πήρε το Euro ήταν καλό γιατί ήρθαν καλοί παίκτες, όπως ο Σισέ. Αλλά έφυγαν και πάρα πολλοί παίκτες γιατί ψάχνουν ομάδες του εξωτερικού, ενώ έρχονται ξένοι που δεν είναι τόσο καλοί. Πιστεύω ότι τώρα με την κρίση οι ομάδες θα στραφούν στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως γινόταν και παλαιότερα.


-Αναφορικά με το αν υπάρχει ταλέντο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και αν θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις ομάδες, αλλά και την εθνική:

Ταλέντο υπάρχει παντού, αλλά εμείς εδώ και θα πω την λέξη δυστυχώς δεν δίνουμε ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά, γιατί δεν έχουμε υπομονή. Όλοι θέλουμε κάθε ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν είναι έτσι, όμως, θέλει υπομονή. Γιατί δεν μπορεί ένα παιδί που στις μικρές εθνικές ομάδες «βγάζει μάτια», να μην παίρνει ευκαιρίες από τον προπονητή.


-Ποια ομάδα πιστεύετε ότι είναι φαβορί στην φετινή διοργάνωση;

Σε κάθε τέτοια διοργάνωση κάθε φορά η Γερμανία τα πάει πολύ καλά και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι τώρα. Επίσης η Ολλανδία είναι πάρα πολύ δυνατή. Μία ομάδα που πιστεύω ότι θα φτάσει ψηλά είναι και η Ρωσία.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News