default-image

Οι οδηγίες της UEFA προς τους διαιτητές του EURO

Ποδόσφαιρο
Οι οδηγίες της UEFA προς τους διαιτητές του EURO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η UEFA εξέδωσε μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών για τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στους αγώνες του EURO 2012 και επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στις ικανότητές τους για υψηλού επιπέδου διαιτησίες στην Πολωνία και την Ουκρανία.

Ο γενικός διευθυντής διαιτησίας της UEFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, αναφέρθηκε σε σχετική συνεδρίαση στη Βαρσοβία στο τι θα πρέπει να προσέξουν οι ρέφερι.


Η προστασία των παικτών και της εικόνας του αγώνα, η τιμωρία σε περίπτωση που κάποιος παίκτης φερθεί άσχημα στον διαιτητή και η αντιμετώπιση περιστατικών μαζικών συρράξεων είναι μεταξύ των οδηγιών που εξέδωσε η επιτροπή διαιτησίας της UEFA.


Σε κάθε ένα από τα 31 παιχνίδια στην Πολωνία και την Ουκρανία θα υπάρχει ο διαιτητής, οι δύο βοηθοί διαιτητές, ο τέταρτος διαιτητής, οι δύο επιπλέον βοηθοί διαιτητές καθώς και ένας αναπληρωματικός βοηθός διαιτητή.


"Ένας από τους κύριους στόχους είναι να προστατεύσουμε τους παίκτες. Δεν θέλουμε να έχουμε διαιτητές που θα περιβάλλονται από παίκτες που θα διαμαρτύρονται.


Αυτό δεν δίνει μια καλή εικόνα, θα πρέπει να βλέπουν την κίτρινη κάρτα οι παίκτες. Επίσης, δεν θέλουμε να βλέπουμε μαζικές συρράξεις με 20 παίκτες και θα πρέπει οι διαιτητές να δείχνουν την κίτρινη κάρτα στους αρχικούς υποκινητές", τόνισε ο Κολίνα, που εξήγησε ότι οι διαιτητές που επελέγησαν τον Δεκέμβριο και προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες, επιλέχθηκαν με βάση την απόδοσή τους σε μεγάλες διοργανώσεις της UEFA τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και λόγω της εμπειρίας τους.


Ήδη, η επιμόρφωσή τους ενόψει του EURO είχε ξεκινήσει τον χειμώνα με σεμινάρια στην Αττάλεια της Τουρκίας, ενώ στη Βαρσοβία έχουν παρακολουθήσει 16 ώρες διαλέξεων για διάφορα θέματα, κάνοντας και τεστ για τη φυσική τους κατάσταση.


Παράλληλα, ειδικό πρόγραμμα προπόνησης ακολουθούν και οι βοηθοί διαιτητές, των οποίων "ο ρόλος τους είναι ζωτικής σημασίας καθώς οι αποφάσεις τους μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση ενός αγώνα", όπως εξήγησε ο Κολίνα.


"Οι οδηγίες που δίδονται στους συντελεστές ενός αγώνα θα είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που δίδονται στους παίκτες και τους προπονητές. Τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας θα επισκεφθούν κάθε εθνική ομάδα και θα μιλήσουν με προπονητές και παίκτες.


Θα θέλαμε διαιτητές, προπονητές και παίκτες να μιλούν την ίδια γλώσσα όσον αφορά το ποδόσφαιρο, την ερμηνεία και τους νόμους του παιχνιδιού", πρόσθεσε ο παλαίμαχος Ιταλός ρέφερι.


"Θα συνεχίσουμε τις προετοιμασίες μας μέχρι το εναρκτήριο λάκτισμα. Οι διαιτητές συμμετέχουν σε σημαντικά εγχώρια πρωταθλήματα και διοργανώσεις της UEFA και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι 100% έτοιμοι.


Βρίσκονται εδώ, επειδή αξίζουν να είναι εδώ. Η UEFA είναι σίγουρη ότι θα κάνουν πολύ καλή δουλειά", κατέληξε ο Πιερλουίτζι Κολίνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News