default-image

Σαμαράς: "Να δώσουμε χαρά στον κόσμο"

Ποδόσφαιρο
Σαμαράς: "Να δώσουμε χαρά στον κόσμο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Σαμαράς τόνισε πως στόχος της Εθνικής στο Euro του 2012 είναι να προσφέρει χαρά στους έλληνες φιλάθλους, ώστε να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος":

Η Εθνική ομάδα θα βρεθεί τρίτη διαδοχική φορά σε Euro. Την πρώτη το κατέκτησε, τη δεύτερη έφυγε δίχως νίκης. Τώρα τι να περιμένουμε;


«Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα, δεν μπορεί να συγκριθεί με μεγάλες δυνάμεις του ποδόσφαιρου και δεν διαθέτουμε ανάλογη ποδοσφαιρική παιδεία. Μόνο και μόνο ότι έχει πάρει μέρος τα τελευταία χρόνια σε τέσσερις από τις πέντε διοργανώσεις είναι κατόρθωμα. Εμείς, από την πλευρά μας, κάθε στιγμή θα παίζουμε σαν να είναι η τελευταία. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στα τρία ματς και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο».


Είναι επιτυχία η παρουσία σας στα γήπεδα της Ουκρανίας. Όμως, για σένα τι πρέπει να συμβεί για να θεωρηθεί πετυχημένη η πορεία της ομάδας στο Euro;


«Στο Euro γίνονται τρία ματς σε μικρό χρονικό διάσημα, δίχως ξεκούραση. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να πετύχουμε κάτι ωραίο, κάτι μεγάλο. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο… Αυτό θα είναι η πρόκριση, θα είναι απλώς μια νίκη, δεν το γνωρίζουμε. Εμείς έχουμε στόχους. Τους κρατώ για εμένα… Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να χαρεί. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι στα προκριματικά με την Κροατία. Ήταν σαν τελικός και στο τέλος πανηγυρίσαμε. Ο κόσμος ξέφυγε από την καθημερινότητα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε…».


Στην πορεία για το Euro είχες 8 συμμετοχές και ένα καθοριστικό τέρμα, το πρώτο της Ελλάδας στο εντός έδρας ματς με την Κροατία (2-0). Είναι αυτό που ξεχωρίζεις;


«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προκριματικά πηγαίναμε χέρι χέρι με την Κροατία, που ήταν και ο κυριότερος αντίπαλός μας. Ο αγώνας στο Καραϊσκάκη αποδείχθηκε ο πιο καθοριστικός και σίγουρα η νίκη ήταν σημαντική γιατί αποκτήσαμε ψυχολογία. Αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο στο επόμενο κρίσιμο ματς με τη Γεωργία, όπου βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά λόγω της καλής ψυχολογίας καταφέραμε να το γυρίσουμε. Ήταν σημαντική η επιτυχία επί των Κροατών, καθώς γνωρίζαμε όλοι ότι αποφεύγουμε τα μπαράζ».


Είσαι από τους παλαιότερους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με ήδη ένα Euro το 2008 και ένα Μουντιάλ το 2010. Το μυστικό της επιτυχημένης πορείας της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, τελικά, ποιο είναι;


«Δεν θέλω να μιλήσω για διαφορές του Ρεχάγκελ με τον Σάντος, αφού ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, νοοτροπία και στρατηγική. Αυτό που μετράει σε αυτή την ομάδα είναι το φοβερό δέσιμο στα αποδυτήρια. Ακόμα και όταν κάποιος παίκτης δεν αγωνίζεται, δεν δημιουργείται το παραμικρό θέμα, δεν υπάρχει γκρίνια… Αυτό το δέσιμο μας δίνει ενέργεια και βγαίνει στο γήπεδο. Εντός αγωνιστικού χώρου κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει η επιτυχία. Επίσης, έχουμε φιλότιμο και θέληση για να πετύχουμε τους στόχους μας».


Έχετε δει παιχνίδια της Πολωνίας. Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;


«Η Πολωνία είναι μία σοβαρή ομάδα με καλούς παίκτες που κυρίως αγωνίζονται στη Γερμανία. Είναι καλό σύνολο, που έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Όμως, έχει ένα μειονέκτημα, καθώς για δύο χρόνια δίνει μόνο φιλικά παιχνίδια και πιθανότατα αυτό να παίξει ρόλο στην πρεμιέρα…».


Αυτή η ομάδα έχει «μάθει» τον κόσμο να ονειρεύεται… Είστε έτοιμοι να δώσετε χαρά στους Έλληνες;


«Μία νίκη ξέρουμε καλά ότι θα δώσει χαρά στο λαό μας. Εμείς παίζουμε για την Ελλάδα και όχι για κάποια προσωπική φιλοδοξία. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και κανένας δεν επιβιώνει από την αποτυχία. Μόνο η επιτυχία θα βοηθήσει όλους. Εμείς θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να φέρουμε επιτυχίες».


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News