Ιταλία: Με αφαίρεση 10 βαθμών τιμωρήθηκε η Γιουβέντους

Ποδόσφαιρο
Ιταλία: Με αφαίρεση 10 βαθμών τιμωρήθηκε η Γιουβέντους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλη μια φορά φέτος η Γιουβέντους βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο, καθώς το Ομοσπονδιακό Εφετείο ανακοίνωσε την απόφασή του σχετικά με την υπόθεση των ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Οι «μπιανκονέρο» τιμωρήθηκαν με -10 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που είχε προτείνει ο εισαγγελέας τις προηγούμενες μέρες όταν και ζητούσε την αφαίρεση 11 βαθμών.

Από την άλλη, αθωώθηκε ο Νέντβεντ (που με ποινή κάθειρξης οκτώ μηνών) όπως και τα υπόλοιπα επτά μέλη της ομάδας. 

Με αυτή την αφαίρεση, η Γιουβέντους έπεσε στην 7η του βαθμολογικού πίνακα της Serie A, ωστόσο αυτή την ώρα παίζει με την Έμπολι και αν πάρει το τρίποντο θα ανέβει στην 5η θέση με 62 βαθμούς και θα είναι στο -2 από την 4η Μίλαν που βρίσκεται σε προνομιούχο θέση για το Champions League.

Η βαθμολογία της Serie A:

Νάπολι 86

Λάτσιο 68

Ίντερ 66

Μίλαν 64

Αταλάντα 61

Ρόμα 60

Γιουβέντους 59

Μόντσα 52

Μπολόνια 50

Τορίνο 50

Φιορεντίνα 50

Ουντινέζε 46

Σασουόλο 44

Σαλερνιτάνα 41

Έμπολι 39 -

Λέτσε 33

Σπέτσια 31

Ελλάς Βερόνα 30

Κρεμονέζε 24

Σαμπντόρια 18

Σκέψεις για έφεση στη Γιουβέντους

Η Γηραιά Κυρία εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας πως νιώθουν πικρία και σκέφτονται να κάνουν έφεση.

«Η ομάδα της Γιουβέντους λαμβάνει υπ' όψιν την απόφαση του Εφετείου της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και διατηρεί το δικαίωμα να διαβάσει τους λόγους (για την απόφαση) και να εξετάσει την πιθανή έφεσή της στο αρμόδιο Όργανο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αυτό που διαπιστώθηκε μετά την πέμπτη δικαστική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, σε μία υπόθεση που ξεκίνησε και κρατάει παραπάνω από έναν χρόνο, προκαλεί μεγάλη πικρία στον σύλλογο και στα εκατομμύρια των οπαδών του, οι οποίοι, ελλείψει ξεκάθαρων κανονισμών, βρίσκονται στη θέση του να είναι τιμωρημένοι με κυρώσεις που φαίνεται να λαμβάνουν υπ'όψιν την αρχή της αναλογικότητας.

Αν και δεν αγνοείται το ότι πρόκειται για ένα επείγον θέμα και ότι η Γιουβέντους δεν απέφυγε ποτέ τίποτα σε σχέση με τα της διαδικασίας, πρόκειται για γεγονότα που πρέπει ακόμη να αξιολογηθούν από έναν δικαστή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News