Στον τελικό του Champions League ξανά η Ίντερ μετά από 13 χρόνια

Ποδόσφαιρο
Στον τελικό του Champions League ξανά η Ίντερ μετά από 13 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το… μισό Μιλάνο πανηγυρίζει, με την Ίντερ να «σφραγίζει» την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League, νικώντας και δεύτερη φορά τη Μίλαν στον ιταλικό «εμφύλιο» των ημιτελικών.

Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 1-0 στη ρεβάνς ως τυπικά γηπεδούχοι στην κοινή τους έδρα, αφού οι «ροσονέρι» δεν έδειξαν ότι μπορούν την ανατροπή, μετά την ήττα τους 0-2 από το πρώτο ματς.  

Η Ίντερ είναι η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Κωνσταντινούπολης στις 10 Ιουνίου και περιμένει τον αντίπαλο της από το αποψινό σούπερ ματς Μάνστεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι).

Δεκατρία χρόνια μετά τον θρίαμβο στον τελικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της Μπάγερν Μονάχου (2-0), με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο, οι «νερατζούρι» θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν το 4ο βαρύτιμο τρόπαιο στη συλλογή τους. Αυτή την φορά με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να τους καθοδηγηθεί από την άκρη του πάγκου.

Στη χθεσινή ρεβάνς του «Σαν Σίρο», η Ίντερ έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει στο στόχο της. Έδωσε χώρο στους αντιπάλους της, οργανώθηκε πολύ καλά στην άμυνά της και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να σκοράρει για να κάνει ακόμη πιο απλά τα πράγματα. Το κατάφερε στο 74ο λεπτό με τον Λαουτάρο Μαρτίνες και πήρε δίκαια το πρώτο «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου σε επίπεδο συλλόγων.

Οι πρωταθλητές της Serie A για τη σεζόν 2021/2022 με το 0-2 στην... πλάτη τους, τα έπαιξαν όλα για όλα. Μπήκαν δυνατά στο ματς, είχαν δύο πολύ μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθούν, με τους Ντίαζ και Λεάο, δεν τα κατάφεραν και στο φινάλε... αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με δεύτερη ήττα από τη... «συμπολίτισσα».

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ονανά, Νταμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Ντιμάρκο (66’ Γκόζενς), Μπαρέλα (84’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν (44’ Μπρόζοβιτς), Μαρτίνεζ (84’ Κορέα), Τζέκο (66’ Λουκάκου).

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Τιάο (64’ Καλουλού), Τομόρι, Ερνάντεζ, Τονάλι, Κρούνιτς, Ντίαζ (76’ Οριγκί), Μεσίας (76’ Σελεμάκερς), Λεάο, Ζιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News