Έβαλε… πλώρη για τον τελικό η Ίντερ, με σπουδαία νίκη 0-2 επί της Μίλαν

Ποδόσφαιρο
Έβαλε… πλώρη για τον τελικό η Ίντερ, με σπουδαία νίκη 0-2 επί της Μίλαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ίντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον ιταλικό «εμφύλιο» για τα ημιτελικά του Champions League και έβαλε… πλώρη για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 0-2 της Μίλαν στην κοινή τους έδρα, καθώς ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, που έγινε με την παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, οι ποδοσφαιριστές του Σιμόνε Ιντζάκι «χτύπησαν» με το… καλημέρα.

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Τζέκο δικαίωσε την επιλογή του προπονητή της Ίντερ να του δώσει φανέλα βασικού, ανοίγοντας το σκορ με ωραίο σουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι ποδοσφαιριστές της Μίλαν, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το 0-2 με τον Μικιταριάν που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια.

Τα αμυντικά προβλήματα των «ροσονέρι» έμοιαζαν αξεπέραστα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Ίντερ είχε πολύ σημαντικές ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, όμως δεν τις αξιοποίησε. Στην επανάληψη περιορίστηκε σε πιο αμυντικό μοτίβο παιχνιδιού, κράτησε τη Μίλαν στο… μηδέν και με το καθαρό προβάδισμα των δύο τερμάτων, είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (82’ Καλουλού), Κιάερ (59’ Τιάο), Τομόρι, Ερνάντεζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Μπενασέρ (18’ λ.τ. Μεσίας), Σάλεμακερς (59’ Οριγκί), Ντίαζ (82’ Πομπέγκα), Ζιρού.

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ονάνα, Νταμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Ντιμάρκο (70’ Ντε Βρι), Τσαλχάνογλου (78’ Γκαλιαρντίνι), Μικιταριάν (62’ Μπρόζοβιτς), Μπαρέλα, Τζέκο (70’ Λουκάκου), Μαρτίνεζ (78’ Κορέα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News