Στην Ελλάδα είσαι ταλέντο στα 22, στην Παρί... συμπαίκτης του Μέσι στα 17!

Απόψεις
Στην Ελλάδα είσαι ταλέντο στα 22, στην Παρί... συμπαίκτης του Μέσι στα 17!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα και τον αθλητισμό της είναι πολλά αυτά που έχουμε καυτηριάσει κατά καιρούς. Και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε! Ένα θέμα που έχει να κάνει με την ελληνική νοοτροπία και για όλους τους άλλους ακόμα και στις κοντινές μας χώρες δεν γινόταν ποτέ εύκολα κατανοητό ήταν η νοοτροπία μας με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές...

Στην Ελλάδα είσαι 22-23 ετών και σε θεωρούν ακόμα ταλέντο. Υπάρχουν βέβαια κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως αυτή την περίοδο που βλέπουμε τον Κωνσταντέλια να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΠΑΟΚ στα 19 του αλλά είναι οι λεγόμενες "εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα". Αφορμή να γράψουμε όλα αυτά σήμερα πήραμε από κάτι εκπληκτικό που έγινε χθες στον πρόωρο τελικό της Παρί με τη Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Κριστόφ Γκαλτιέ πιστεύει στο ταλέντο και στην αξία του Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί και αν μη τι άλλο το απέδειξε περίτρανα και χθες το βράδυ με τα προβλήματα των απουσιών στη μεσαία γραμμή να τον κάνουν να κοιτάξει στον πάγκο της Παρί και να του δώσει τη μεγάλη ευκαιρία, προσφέροντάς του φανέλα βασικού απέναντι στην Μπάγερν.

Με αυτή την επιλογή μάλιστα, ο ανήλικος μέσος μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου αφού σε ηλικία 16 ετών και 343 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που πήρε φανέλα βασικού σε νοκ-άουτ αναμέτρηση στην ιστορία του Champions League, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Ραϊάν Τσερκί (έπαιξε στις 19 Αυγούστου 2020 με την Λιόν, στα ημιτελικά κόντρα στην Μπάγερν, σε ηλικία 17 ετών και 2 ημερών).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News