Πελέ: Σε νεκροταφείο 14 ορόφων η κηδεία του

Ποδόσφαιρο
Πελέ: Σε νεκροταφείο 14 ορόφων η κηδεία του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Necropole Ecumenica Memorial» έχει θέα το γήπεδο της Σάντος

Την Τρίτη θα τελεστεί η κηδεία του «βασιλιά» Πελέ παρουσία αποκλειστικά μελών της οικογένειάς του και τόπο τέλεσης το νεκροταφείο «Necropole Ecumenica Memorial» στο Σάντος.

Ένα νεκροταφείο βέβαια... πολύ διαφορετικό από τα άλλα! Το «Necropole Ecumenica Memorial» άλλωστε πρόκειται ουσιαστικά για ένα κτήριο 14 ορόφων (!) με χωρητικότητα 18.000 τάφων, το οποίο έχει καταγραφεί στο βιβλίο Guinness ως το ψηλότερο νεκροταφείο του κόσμου.

Μεταξύ άλλων μάλιστα περιλαμβάνει παρεκκλήσι, μαυσωλείο, εστιατόριο, χώρους στάθμευσης, ελικοδρόμιο, μουσείο αυτοκινήτων, καθώς και το πρώτο ιδιωτικό κρεματόρειο στη Βραζιλία!

Οι ιδιάζουσες υποδομές λοιπόν που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο νεκροταφείο είχαν γοητεύσει τον Πελέ, ο οποίος πίσω στο καλοκαίρι του 2003 είχε φροντίσει να αγοράσει τον δικό του χώρο για όταν έφτανε η στιγμή που θα έφευγε από τη ζωή.

Ο κύριος παράγοντας βέβαια πίσω από την απόφασή του πιθανότατα να ήταν το γεγονός πως το πανύψηλο κτήριο επιβλέπει το γήπεδο της Σάντος «Βίλα Μπελμίρο», το οποίο ο μύθος της Βραζιλίας χρησιμοποιούσε ως «καμβά» για να τις περίτεχνες «ζωγραφιές» του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News