Όταν το VAR λειτουργεί έτσι στην Premier League, σε τι να ελπίζεις;

Απόψεις
Όταν το VAR λειτουργεί έτσι στην Premier League, σε τι να ελπίζεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβαίνει και… στις καλύτερες οικογένειες, για να έχουμε την εσφαλμένη εντύπωση ότι όλα τα κακά της διαιτησίας, είναι ελληνικά. Στην κορυφαία της Ευρώπης Premier League η σχέση με τη διαιτησία έγινε το Σαββατοκύριακο, αγάπης-και μίσους με δύο αμφιλεγόμενες και καθοριστικές αποφάσεις μετά από παρέμβαση του VAR.

Πρόκειται για τα γκολ που ακυρώθηκαν σε Τσέλσι και Νιούκαστλ που επέφεραν μεγάλη αναστάτωση σε όλο το πρωτάθλημα.

Ένα γκολ ισοφάρισης της Γουέστ Χαμ την τελευταία στιγμή είδε την Τσέλσι να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να διατηρείται κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Νιούκαστλ στερήθηκε τους ζωτικούς τρεις βαθμούς που την είδαν να απομακρύνεται από την κορυφή.

Μέγας σάλος  για τις αποφάσεις, σε σημείο ο οργανισμός διαιτητών PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) να δηλώνει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με το αίτημα της Premier League να επανεξετάσει τις αποφάσεις από κοινού ως μέρος μιας συνεχούς αξιολόγησης των εβδομαδιαίων επιδόσεων.

Φανερή παραδοχή ότι οι αποφάσεις που επηρεάστηκαν από το VAR ήταν λανθασμένες. Και για τα δύο γκολ οι αρχικές αποφάσεις των διαιτητών στο γήπεδο ήταν να δώσουν τα γκολ.

Το γκολ της ισοφάρισης της Γουέστ Χαμ στο 90ο λεπτό από τον Μαξγουέλ Κορνέτ ακυρώθηκε αφού ο Τζάροντ Μπόουεν κρίθηκε ότι έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα της Τσέλσι, Εντουάρ Μεντί. Ο Μεντί έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έπεσε σαν να τραυματίστηκε από τον Μπόουεν. Ο προπονητής της Γουέστ Χαμ Ντέιβιντ Μόγιες χαρακτήρισε την απόφαση «σκανδαλώδη» τονίζοντας ότι είναι «λυπηρό να είναι αυτό το επίπεδο της αδύναμης διαιτησίας αυτή τη στιγμή».

Στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ ο αμυντικός της Κρίσταλ Πάλας Τάιρικ Μίτσελ γύρισε την μπάλα στα δικά του δίχτυα για να ακυρωθεί από τον διαιτητή Μάικλ Σάλσμπερι ως φάουλ του παίκτη της Νιούκαστλ Τζο Γουίλοκ στον τερματοφύλακα Βιθέντε Γκουαϊτά, αν και ήταν σαφές ότι ο μέσος είχε σπρωχτεί αρχικά από τον Μίτσελ.

Η αντιπαράθεση δεν περιορίστηκε μόνο στις παρεμβάσεις του VAR, αλλά μαίνεται και γύρω από την έλλειψη παρέμβασης του VAR. Ο προπονητής της Λιντς Τζέσι Μαρς, αποβλήθηκε για την αντίδρασή του σε δύο αποφάσεις για πέναλτι που δεν δόθηκαν στην ήττα από την Μπρέντφορντ. Ο  Φίρχιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ ήταν τυχερός που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με την Έβερτον μετά από ένα καθυστερημένο μαρκάρισμα στον Αμαντού Ονάνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News