Πλατινί: «Δεν θέλω να επιστρέψω σε αυτόν τον κόσμο»

Απόψεις
Πλατινί: «Δεν θέλω να επιστρέψω σε αυτόν τον κόσμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αηδίασε με τις ποδοσφαιρικές εξουσίες ο Γάλλος και μετά τη δικαίωσή του απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του στη FIFA, την UEFA ή ακόμη για την Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία - «Υπάρχουν μερικά που με σκότωσαν» - «Θέλω να ζήσω λίγο ήσυχα»

Ο Μισέλ Πλατινί δεν θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τον Τζιάνι Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA, καθώς αποφάσισε να εγκαταλείψει το αρχικό του όνειρο να διευθύνει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στις αρχές του μήνα, αθωώθηκε από κατηγορίες για απάτη, υπεξαίρεση και άλλες κατηγορίες διαφθοράς σε μια μακρά ποινική υπόθεση που άσκησαν οι ελβετικές δικαστικές αρχές, η οποία είχε καταστρέψει τις φιλοδοξίες του. Όμως ο Γάλλος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για επιστροφή στη FIFA όπου, ως πρόεδρος της UEFA, ήταν αυτόματα αντιπρόεδρος.

Ο Πλατινί ήταν από καιρό πεπεισμένος ότι υπήρξε μια σκόπιμη συνωμοσία για να μην γίνει πρόεδρος της FIFA. Πέρυσι υπέβαλε ποινική μήνυση στη Γαλλία στην οποία ισχυρίζεται ότι ο Ινφαντίνο ασκούσε επιρροή. Ο νυν πρόεδρος της FIFA εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ποινική έρευνα από τους ελβετούς εισαγγελείς για μια σειρά από συναντήσεις χωρίς έγγραφα που είχε με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας.

«Υπάρχουν μερικά που με σκότωσαν», φέρεται να είπε ο Πλατινί. Χωρίς να αναφέρει ονόματα, ανέφερε στοιχεία που «πήραν τη θέση μου, στην UEFA, στη FIFA, όλοι πήραν αυξήσεις, είχαν πλεονεκτήματα που δεν ήμουν πια εκεί».

Παρά τη μερική αποκατάσταση του ονόματός του, περί «άπιστης πληρωμής» 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον πρώην πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος επίσης αθωώθηκε στην ίδια ελβετική ποινική υπόθεση – ο Πλατινί είπε ότι δεν είχε πλέον το κίνητρο να ζητήσει κορυφαία θέση στη διοίκηση ποδοσφαίρου.

«Θέλω να ζήσω λίγο ήσυχα», είπε. «Αποφάσισα να μην διεκδικήσω τη FIFA, ούτε να υποβάλω υποψηφιότητα για την UEFA, ή για τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτές είναι αποφάσεις που είχα πάρει εδώ και πολύ καιρό, αλλά ήθελα να μπορώ να το πω με το κεφάλι ψηλά, όχι υπό την επιρροή ενός κατηγορητηρίου».

«Αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να κάνω για το ποδόσφαιρο, θα το έκανα, αλλά όχι σε αυτούς τους θεσμούς. Δεν θέλω να επιστρέψω σε αυτόν τον κόσμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News