Πανηγυρίζουν... στην Μπάγερν για Λεβαντόφκσι

Απόψεις
Πανηγυρίζουν... στην Μπάγερν για Λεβαντόφκσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την επικερδή επιχείρηση της μεταγραφής του 34χρονου Πολωνού σταρ - Η εκτίμηση του προπονητή των Βαυαρών για τη δύσκολη προσαρμογή του στο παιχνίδι της Μπάρτσα… Ο Ζυλ Κούντε της Σεβίλλης επόμενος στόχος για την ενίσχυση της άμυνας

Το διοικητικό συμβούλιο της Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε τη μεταγραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη Μπαρτσελόνα έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ, ως απρόσμενη δουλειά!

Σύμφωνα με την El Pais η εορταστική ατμόσφαιρα στην οποία ολοκλήρωσαν ο πρόεδρος Χέρμπερτ Χάινερ, ο γενικός διευθυντής Όλιβερ Καν, ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχαμίτζιτς και ο προπονητής Τζούλιαν Νάγκελσμαν, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που ξεπέρασε η πώληση ενός παίκτη 34 ετών, που παλιά που δεν ήθελαν.

Πηγές κοντά στο προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση, μετά τον αποκλεισμό από το Champions League στους προημιτελικούς κόντρα στη Βιγιαρεάλ στις 22 Απριλίου, η Μπάγερν αποφάσισε να προσφέρει στον Πολωνό την ελευθερία του, εάν δεν συμφωνούσε να ανανεώσει το συμβόλαιο που έληγε το 2023.

Το ξαφνικό ενδιαφέρον που έδειξε η Μπάρτσα τον Μάιο (ο καταλανικός σύλλογος ήταν ο μόνος που επισημοποίησε προσφορά) οδήγησε σε μεγάλη οικονομική ένεση.

Τα περίεργα έξτρα μπόνους

Αν από την Μπάρτσα ανακοινωθεί ανεπίσημα ότι η απόκτηση θα κοστίσει 50 εκατομμύρια, από την Μπάγερν, και υπό τον όρο της ανωνυμίας, διαβεβαιώνουν ότι η μεταγραφή έκλεισε για συνολικά 60 εκατομμύρια ευρώ: 45 σταθερά, πέντε αν η Μπάρτσα προκριθεί στο Champions League τις επόμενες σεζόν, και δέκα ακόμη εάν ο παίκτης συμπληρώσει επιτυχώς τον πρώτο χρόνο συμβολαίου του.

«Η Μπάρτσα επέμεινε ότι θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια εάν η Μπάγερν ανακοινώσει δημοσίως εκ των προτέρων ότι πουλάει για 50», λέει ένας ατζέντης που συμμετείχε στην πώληση. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο των μέσων ενημέρωσης»

«Ξέρουμε πολύ καλά τι οφείλουμε στον Ρόμπερτ», είπε ο Χαν, στη δήλωση που έκανε επίσημη την αναχώρηση. «Όμως μεγάλοι παίκτες έχουν φύγει από την Μπάγερν στο παρελθόν και όχι μόνο ο κόσμος μας δεν διαλύθηκε, αντίθετα, ήμασταν συχνά πιο επιτυχημένοι».

Έψαχνε άλλη ομάδα

Την περασμένη Τετάρτη, όταν η Μπάρτσα επισημοποίησε την υπογραφή του Ραφίνια, ο Λεβαντόφσκι είπε στον Ζαχάβι να ψάξει αμέσως για άλλη ομάδα. Ο Ζαχάβι μίλησε με τον Ζοάν Λαπόρτα και ώρες αργότερα ξέσπασε ο παροξυσμός στα γραφεία της Μπάγερν, όπου άρχισαν να δέχονται ανοδικές προσφορές.

Οι Γερμανοί ήξεραν πάντα ότι το ενδιαφέρον της Μπάρτσα θα κατέληγε να γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση για τη Μπάγερν, αφού ο Λαπόρτα διατηρεί μια σχέση με τον Πίνι Ζαχάβι που η Μπάγερν πιστεύει ότι είχε εταιρικό χαρακτήρα, αν και ο Λαπόρτα αρνήθηκε επανειλημμένα αυτό το σημείο.

«Δύσκολη η προσαρμογή του…»

Ο προπονητής της Μπάγερν παρατηρεί ότι ο Τσάβι θα βρει σοβαρές δυσκολίες στην προσαρμογή του Λεβαντόφσκι στο περίτεχνο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα σε μια συναυλία άμυνων τόσο καλά οργανωμένη όσο αυτή της Λίγκας.

Η υπογραφή, κατά τη γνώμη του, δεν είναι επιθυμία του Καταλανού συναδέλφου του. Πριν από περίπου δύο μήνες, ένας κοινός φίλος του εξομολογήθηκε ότι οι προτεραιότητες του Τσάβι, ενός από τους υπεύθυνους για την αποχώρηση του Ιμπραΐμοβιτς από την Μπάρτσα το 2012, δεν ήταν να υπογράψει ένα τανκ όπως ο Λεβαντόφσκι, αλλά να πάρει πίσω τον Μέσι, να προσπαθήσει να στρατολογήσει τον Γκάμπριελ Χεσούς ή ακόμα και πείσει τον Χάρι Κέιν να φύγει από την Τότεναμ, αν δεν κατάφερνε να προκριθεί στο Champions League, όπως τελικά έγινε.

Όλα αυτά βέβαια, μπορεί να είναι γερμανικός εγωισμός, γιατί ο Λεβαντόφσκι μπορεί να μπαίνει στα 34, αλλά, είναι παγκοσμίως γνωστό πως η διατροφή του είναι από τις κορυφαίες που μπορούν να δημιουργούν ένα σώμα ηλιακιακά μικρότερο. Υπάρχει και η παροιμία, που λέει ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

 Ο Κούντε επόμενος στόχος για την ενίσχυση της άμυνας

Μετά το κλείσιμο του deal με τον Λεβαντόφσκι, η Μπαρτσελόνα θέλει πλέον τον αμυντικό της Σεβίλλης

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μετά τη συμφωνία με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στρέφει την προσοχή της στον Ζυλ Κούντε. Ο αμυντικός της Σεβίλλης, είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα. Η ενίσχυση της άμυνάς της Μπάρτσα, είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες, αφού η αμυντική γραμμή ήταν ένας από τους πονοκέφαλους του Τσάβι την περασμένη σεζόν. Παρά την άφιξη του Αντρέας Κρίστενσεν  χρειάζεται περισσότερους παίκτες στο κέντρο της άμυνας.

Δύσκολη υπόθεση ωστόσο Κούντε, λόγω των απαιτήσεων της Σεβίλλης  και γιατί υπάρχουν ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Τσέλσι που τον έχουν επίσης στο στόχαστρο τους. Η Σίτι , προς το παρόν, απλά παρακολουθεί τον αμυντικό. Η Σεβίλλη γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει μια κερδοφόρα πώληση, με τον σύλλογο να ζητά τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ για τον Κούντε .

Η Μπαρτσελόνα πιέζει δυνατά για συμφωνία με τον παίκτηπρος το παρόν, να μην έχει ενταχθεί ακόμα στις προπονήσεις προετοιμασίας της Σεβίλλης, καθώς βρίσκεται στη Νότια Κορέα, μετά την ανάρρωσή του στο Λος Άντζελες από την εγχείρηση της ηβικής κοιλίας στην οποία υποβλήθηκε τον Ιούνιο.

Ο Γάλλος διεθνής είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που διατίθενται στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και οι Μπλαουγκράνα εντείνουν την προσέγγισή τους.

Η Μπαρτσελόνα παρακολουθεί επίσης το δίδυμο της Τσέλσι Μάρκος Αλόνσο και Σέζαρ Αζπιλικουέτα ως πιθανές εφεδρικές επιλογές, σε περίπτωση που αποτύχουν να προσελκύσουν τον Κούντε.

Πηγές, πληροφορίες: El Mundo, El Pais, Marca.com - Φωτογραφία: Youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News