Ντιόγκο Ζότα: Συναντώντας τον Πορτογάλο σταρ της Λίβερπουλ στο Ηράκλειο...

Απόψεις
Ντιόγκο Ζότα: Συναντώντας τον Πορτογάλο σταρ της Λίβερπουλ στο Ηράκλειο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν συναντάς και κάθε μέρα έναν ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ στην πόλη σου! Η επίσκεψη, η γνωριμία και η φιλοξενία του Ντιόγκο Ζότα στο Ηράκλειο, με 11 συμμετοχές και 1 γκολ για την ομάδα του στο Champions League (έπαιξε στον τελικό) και 35 συμμετοχές με 15 γκολ (αν και εξτρέμ) στην Premier League μας έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με ένα μεγάλο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου...

Άλλωστε ο Ζότα σημαίνει πολλά και για την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος με τον ίδιο να εκτιμάει βαθύτατα τόσο τον ομοσπονδιακό του τεχνικό όσο και τον προπονητή του Γιούργκεν Κλοπ. Άλλωστε δεν είναι τυχαία αμφότεροι δύο από τους δημοφιλέστερους (και όχι μόνο ικανότερους) προπονητές στον κόσμο! Ο Ζότα (ουσιαστικά πρόκειται για το J στο δεύτερο από τα τέσσερα ονόματά του) επισκέφτηκε πρώτα την Ελούντα και τη Σπιναλόγκα, ακολούθησε το Ηράκλειο και το παλάτι του Κνωσού και αφού δειπνήσαμε μαζί του το βράδυ της Τετάρτης, χθες το πρωί αναχώρησε για Σαντορίνη...

Γεννημένος 4 Δεκεμβρίου του 1996 στο Μασαρέλος του Πόρτο, ο Ζότα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα της Πριμέιρα Λίγα στις 20 Φεβρουαρίου 2015, παίζοντας ως αλλαγή του Ντιόγκο Ροσάντο στην ισοπαλία με 2-2 εναντίον της Βιτόρια Γκιμαράες.Σημείωσε τα πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα στις 17 Μαΐου, σκοράροντας δύο γκολ στην εντός έδρας νίκη με 3-2 εναντίον της Ακαντέμικα ντε Κοΐμπρα και έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε για τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία.

*Στις 30 Μαΐου 2015, ο Ζότα υπέγραψε ένα νέο πενταετές συμβόλαιο με την Πάσος, με ισχύ μέχρι το 2020.

*Η Ατλέτικο: Στις 14 Μαρτίου 2016, ο Ζότα συμφώνησε σε πενταετές συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με ισχύ από την 1η Ιουλίου.[10] Στις 26 Αυγούστου, ωστόσο, επέστρεψε στη χώρα του και εντάχθηκε με μονοετή δανεισμό στην Πόρτο. Την 1η Οκτωβρίου, σημείωσε χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο της εκτός έδρας νίκης με 4-0 επί της ΚΝ Νασιονάλ.

*Η Γουλβς: Στις 25 Ιουλίου 2017, ο Ζότα μετακόμισε με μονοετή δανεισμό στην Γουλβς και πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 15 Αυγούστου, με 3-2 νίκη επί της Χαλ Σίτι .

*Στις 30 Ιανουαρίου 2018, ανακοινώθηκε ότι η μετακίνηση του Ζότα έγινε μόνιμη με κόστος 14 εκατομμύρια ευρώ, με ισχύ από την 1η Ιουλίου.Την πρώτη σεζόν, σημείωσε 17 γκολ (ρεκόρ σταδιοδρομίας), κατατάσσοντας τον πέμπτο στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ της κατηγορίας, με την ομάδα να κερδίζει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ ως πρωταθλήτρια.

*Ο Ζότα έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία αγγλική κατηγορία στις 11 Αυγούστου 2018, παίζοντας και στα 90 λεπτά της ισοπαλίας με 2-2 εναντίον της Έβερτον. Σημείωσε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση στις 5 Δεκεμβρίου, βοηθώντας τους οικοδεσπότες να κάνουν την ανατροπή και να νικήσουν την Τσέλσι με 2-1.Το δεύτερο γκολ του ήρθε τέσσερις μέρες αργότερα, σε μια νίκη επί της Νιούκασλ Γιουνάιτεντ με το ίδιο σκορ.

*Στις 19 Ιανουαρίου 2019, ο Ζότα σημείωσε τρία γκολ στην ήττα με 4-3 εναντίον της Λέστερ Σίτι - το δεύτερο χατ τρικ της σταδιοδρομίας του.Στη διαδικασία, έγινε ο μόλις ο δεύτερος Πορτογάλος παίκτης που πέτυχε το επίτευγμα στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο 11 χρόνια νωρίτερα.

*Στις 25 Ιουλίου 2019, ο Ζότα σκόραρε στη νίκη με 2-0 επί της βορειοϊρλανδικής Κρουσέιντερς στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της Γουλβς από τον Οκτώβριο του 1980.

*Στον τελευταίο αγώνα της φάσης ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ εντός έδρας εναντίον της Μπεσίκτας στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ο Ζότα αντικατέστησε τον συμπατριώτη του Ρούμπεν Νέβες στο 56ο λεπτό με τον αγώνα ισόπαλο χωρίς γκολ, σκόραρε μετά από 72 δευτερόλεπτα και ολοκλήρωσε ένα χα τρικ εντός δώδεκα λεπτών, καθώς η Γουλβς νίκησε με 4-0.

* Στη Λίβερπουλ: Στις 19 Σεπτεμβρίου 2020, ο Ζότα μετακινήθηκε στη Λίβερπουλ με μακροχρόνιο συμβόλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες με κόστος μεταγραφής αξίας 41 εκατομμυρίων λιρών, αυξανόμενο στα 45 εκατομμύρια λίρες με πιθανά πρόσθετα ποσά! Έκανε το ντεμπούτο του για την ομάδα στο Λιγκ Καπ Αγγλίας πέντε ημέρες αργότερα, ως αλλαγή του δευτέρου ημιχρόνου στη νίκη με 7-2 εναντίον της Λίνκολν Σίτι. Στις 28 Σεπτεμβρίου, σκόραρε στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ για τον σύλλογο, στη νίκη με 3-1 εναντίον της Άρσεναλ στο Άνφιλντ.

*Τον Μάρτιο του 2019, ο Ζότα κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική (ανδρών) της Πορτογαλίας από τον Φερνάντο Σάντος για τους εναρκτήριους προκριματικούς αγώνες του ΕURO 2020 (έγινε καλοκαίρι του 2021) εναντίον της Ουκρανίας και της Σερβίας. *Σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Εθνική στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, στην εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της Κροατίας για το Ναtions League...

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News