Στημένα παιχνίδια: Δέκα ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν στην Ισπανία

Απόψεις
Στημένα παιχνίδια: Δέκα ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν στην Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοιχηματικό σκάνδαλο στην Ισπανία με πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές Β και Γ κατηγορίας (Segunda Federación και της Tercera) της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF) – Το σκάνδαλο αφορά και την Εθνική Γιβραλτάρ

Η Ισπανική Αστυνομία συνέλαβε δέκα ποδοσφαιριστές από ομάδες Β' και Γ' κατηγορίας της Μπανταχόθ, της Σεβίλλης, της Αλμερίας και του Κάντιθ (μερικοί από αυτούς από την ομάδα Ατλέτικο Σανλουκένιο), για στημένους αγώνες και στη συνέχεια για μεγάλα κέρδη από αθλητικά στοιχήματα.

Η αστυνομική επιχείρηση κατά των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων αφορά και την Εθνική Γιβραλτάρ και αναμένεται ότι οι συλλήψεις θα μπορούσαν να αφορούν τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα για τη φερόμενη συμμετοχή τους σε αυτή την εγκληματική οργάνωση, όπως επιβεβαίωσε η El Mundo.

Οι αξιωματικοί της Εθνικής Αστυνομίας εργάζονται για την εξάρθρωση αυτής της οργάνωσης που είναι αφιερωμένη στους στημένους αγώνες στο πλαίσιο των διοργανώσεων της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη μέσω αθλητικών στοιχημάτων σε αγώνες με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο έρευνας που είναι προς το παρόν ανοικτή και υπό διερεύνηση μυστική και η οποία έχει την υποστήριξη της EUROPOL και της INTERPOL, όπως ανέφεραν στο Europa Press αστυνομικές πηγές. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία μεταξύ ιδιωτών στον τομέα του αθλητισμού και εξαπάτηση φορέων εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών.

Πρόκειται για μια νέα επιχείρηση κατά της φερόμενης χειραγώγησης αγώνων που συνδέονται με το ποδόσφαιρο, στην προκειμένη περίπτωση με επίκεντρο μια οργάνωση που λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2021, όταν εντοπίστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ρύθμισης Τυχερών Παιχνιδιών λόγω παράτυπης συμπεριφοράς στην αγορά στοιχημάτων με αφορμή έναν αγώνα της Γ' κατηγορίας.

Η οργάνωση χωριζόταν σε διάφορα επίπεδα και αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές που εκμεταλλεύονταν την ιδιότητά τους για να οργανώνουν στημένους αγώνες σε ομάδες υπό την επιρροή τους. Μόλις το αθλητικό γεγονός είχε προκαθοριστεί, η οργάνωση τοποθετούσε στοιχήματα στους προκαθορισμένους αγώνες, αποκομίζοντας «μεγάλα κέρδη», σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πηγές.

Πηγές προσκείμενες στην αστυνομική επιχείρηση δήλωσαν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και αρκετοί παίκτες της Ατλέτικο Σανλουκένιο, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ως σύλλογος "ουδέποτε έχει ερευνηθεί», ότι «δεν γνωρίζει όλα αυτά τα γεγονότα» και ότι είναι «εντελώς ανυποψίαστη».

Εάν επιβεβαιωθούν οι συλλήψεις "και πάντα με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, η Ατλέτικο Σανλουκένιο θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα που κρίνει απαραίτητα για τους παίκτες ή οποιοδήποτε εμπλεκόμενο πρόσωπο που έχει σχέση με τον σύλλογο".

 «Η Ατλέτικο Σανλουκένιο καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή ή οποιαδήποτε άλλη παράνομη πρακτική που αντίκειται στις θεμελιώδεις αξίες του αθλητισμού και του ίδιου του συλλόγου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πληροφορίες: EL MUNDO - ΦΩΤΟ ΣΥΝΘΕΣΗ: YOUTUBE

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News