Οι τρανσέξουαλ γυναίκες εκτός ποδοσφαίρου;

Απόψεις
Οι τρανσέξουαλ γυναίκες εκτός ποδοσφαίρου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η FIFA θα μπορούσε να ακολουθήσει την πολιτική της FINA, καθώς μελετά υπό τον Τζιάνι Ινφαντίνο την αλλαγή των κανόνων - Η ΔΟΕ αφήνει την απόφαση στα χέρια των Ομοσπονδιών

Η FINA ως γνωστόν, άφησε τις τρανσέξουαλ αθλήτριες εκτός αγώνων από την κατηγορία των γυναικών, και αυτό είναι κάτι που η FIFA θα μπορούσε να μιμηθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Η FIFA επανεξετάζει επί του παρόντος τους κανονισμούς επιλεξιμότητας φύλου σε συνεννόηση με εμπειρογνώμονες. Λόγω της φύσης της διαδικασίας, η FIFA δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των προτεινόμενων τροποποιήσεων στους υφιστάμενους κανονισμούς», αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η ΔΟΕ αφήνει την απόφαση στα χέρια των Ομοσπονδιών

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η FIFA βρίσκεται στη μέση μιας διαδικασίας για τη διεξαγωγή διαβούλευσης προκειμένου να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση στην περίπτωση των τρανσέξουαλ ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε γυναικεία πρωταθλήματα. Για να καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό συμπέρασμα, σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν εμπειρογνώμονες σε διάφορα θέματα, όπως νομικούς, ιατρούς, επιστήμονες, ακόμη και ειδικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σχεδιάζουν επίσης να ζητήσουν τη γνώμη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

«Έως ότου τα στοιχεία καθορίσουν το αντίθετο, οι αθλητές δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι έχουν αθέμιτο ή δυσανάλογο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα λόγω των διαφοροποιήσεων στο φύλο, τη σωματική εμφάνιση και/ή την τρανσέξουαλ ιδιότητά τους», έτσι έγραφε μια ανακοίνωση της ΔΟΕ πέρυσι για να αφήσει την απόφαση για τους τρανς αθλητές στα χέρια κάθε ομοσπονδίας παγκοσμίως.

Η Μέγκαν Ραπίνοε, έμβλημα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ, πιστεύει ότι η ένταξη είναι πάνω απ' όλα και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι αθλητές αυτοί βλάπτουν άλλους επαγγελματίες που συνδέονται βιολογικά με το φύλο τους, κατά την άποψή της.

Η διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου δεν έχει ακόμη προβεί σε δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή παικτών που έχουν αλλάξει φύλο, αλλά η απόφαση να διαβουλευτεί με διάφορους ειδικούς, έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Η οριστική ο Γκιγκς από την Ουαλία

Ο Ράιαν Γκιγκς παραιτήθηκε επίσημα από προπονητής της εθνικής  Ουαλίας, ενώ βρίσκεται σε άδεια από τη θέση του από τον Νοέμβριο του 2020, με τον βοηθό του, Ρόμπερτ Πέιτς, να οδηγεί τους Ουαλούς στον πρώτο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 64 χρόνια.

Ο Γκιγκς δήλωσε ότι δεν ήθελε η επικείμενη δίκη του για κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας να αποσταθεροποιήσει την εθνική ομάδα. Ο πρώην σπουδαίος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορείται για ελεγκτική και καταναγκαστική συμπεριφορά εναντίον της πρώην φίλης του από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2020. Κατηγορείται επίσης ότι επιτέθηκε σε εκείνη και την αδελφή της. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου, παρότι έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News