Γκατούζο: Επίσημα νέος τεχνικός της Βαλένθια

Απόψεις
Γκατούζο: Επίσημα νέος τεχνικός της Βαλένθια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για μένα, το ποδόσφαιρο είναι πάθος, σεβασμός για το παιχνίδι και αγάπη για την μπάλα», δήλωσε ευτυχής ο Ρίνο - Η πόρτα άνοιξε με την απόλυση του προέδρου της ισπανικής ομάδας!

Όλα του πήγαν καλά μετά τον αδικαιολόγητο - για πολλούς- σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ισπανία.

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι από σήμερα και επίσημα ο νέος τεχνικός της Βαλένθια. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο και θα πάρει τη θέση του Χοσέ Μπορνταλάς στον πάγκο των «νυχτερίδων».

Η Βαλένθια τερμάτισε ένατη στη LaLiga τη σεζόν 2021-22, αποτυγχάνοντας να προκριθεί σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Ο σύλλογος ήταν σε αναταραχή τον περασμένο μήνα μετά τη διαρροή ηχογραφήσεων του προέδρου του Anil Murthy που έκανε προσβλητικά σχόλια. Ο ισπανικός σύλλογος αρχικά υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, αλλά τελικά απολύθηκε. 

Η ισπανική εφημερίδα Superdeporte είχε δημοσιεύσει ήχο του Murthy να μιλάει σε ένα δείπνο εργασίας όπου φέρεται να περιέγραψε τη Λίβερπουλ και τη Νιούκαστλ ως «σκατώδεις» πόλεις, ενώ επίσης απείλησε να υβρίσει τους παίκτες της Βαλένθια στα μέσα ενημέρωσης εάν αναγκάζονταν να αποχωρήσουν.

Ο Γκατούζο, που είχε κάνει μεγάλη καριέρα ως παίκτης στη Μίλαν και στην εθνική Ιταλίας, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010 και το 2012 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Ελβετία και στη Σιόν, στη συνέχεια δούλεψε στην Παλέρμο, τον ΟΦΗ, τη Μίλαν και τη Νάπολι.

«Για μένα, το ποδόσφαιρο είναι πάθος, σεβασμός για το παιχνίδι και αγάπη για την μπάλα», είπε ο Γκατούζο σε βίντεο που δημοσίευσε η Βαλένθια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξέρω τι είναι να φοβάσαι τη Βαλένθια . Έχω δει μεγάλες ομάδες να πέφτουν σε αυτό το στάδιο (Mestalla), το οποίο θα γιορτάσει τα 100 χρόνια του αυτή τη σεζόν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News