Μπαπέ, Σίτι και Πρέμιερ Λιγκ κυρίαρχοι ως πολυτιμότεροι

Απόψεις
Μπαπέ, Σίτι και Πρέμιερ Λιγκ κυρίαρχοι ως πολυτιμότεροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το CIES Football Observatory παρουσιάζει τις 100 κορυφαίες εκτιμώμενες μεταγραφικές αξίες για παίκτες σε όλο τον κόσμο

 Ο Ο Κιλιάν Μπαπέ επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης των πολυτιμότερων παικτών στον κόσμο με μεταγραφική αξία με τιμή 206 εκατομμύριων ευρώ.

Ο Μπαπέ έχει δεσμεύσει το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν με νέο τριετές συμβόλαιο και η νέα του αποτίμηση τον σπρώχνει 21 εκατομμύρια ευρώ πάνω από τον νικητή του Champions League Βινίσους Τζούνιορ (185 εκατομμύρια ευρώ) – για τον ​​οποίο ο Μπαμπέ επέλεξε να μην πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο νέος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ (153 εκατ. ευρώ). Η Μάντσεστερ Σίτι έχει τρεις παίκτες που κατατάσσονται στο top 10 με τον Φιλ Φόντεν στην έκτη (124 εκατ. ευρώ) και τον Ρούμπεν Ντίας στην ένατη (110 εκατ. ευρώ).

Η κατάταξη του CIES Football Observatory επισημαίνει τον Πορτογάλο Ρούμπεν Ντίας ως την υψηλότερη εκτιμώμενη μεταγραφική αξία για σέντερ μπακ, ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (74 εκατ. ευρώ) στην κορυφή για τους τερματοφύλακες, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (87 εκατ. ευρώ) για τα φουλ μπακ και ο Πέντρι Γκονζάλες(135 εκατ. ευρώ) για χαφ.

«Ο επιθετικός της Μπενφίκα, Ντάρβιν Νούνιεθ (47ος, 70 εκατομμύρια ευρώ) έχει την υψηλότερη αποτίμηση για παίκτες που δεν ανήκουν στην κατηγορία των 5. Ο 30χρονος Κέβιν Ντε Μπρούιν (76ος, 57 εκατομμύρια ευρώ) είναι ο γηραιότερος παίκτης στους 100 καλύτερους, ενώ ο 17χρονος Πάμπλο Γκάβι (73ος, 58 εκατομμύρια ευρώ) είναι ο νεότερος», βρίσκουν οι συντάκτες της έκθεσης.

-Οι σύλλογοι της αγγλικής Premier League κυριαρχούν στην κατάταξη με 41 παίκτες στους 100 πρώτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News