Finalissima 2022: Η Αργεντινή σάρωσε την Ιταλία - Ο Μέσι μάγεψε...

Απόψεις
Finalissima 2022: Η Αργεντινή σάρωσε την Ιταλία - Ο Μέσι μάγεψε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 3-0, αν και βαρύ, κολακεύει τους Ατζούρι! Μέσι: «Δεν είμαστε φαβορί για το Μουντιάλ, αλλά θα δώσουμε μάχη με οποιονδήποτε» - Άνοιξε ορέξεις για μαγικό ποδόσφαιρο και εν όψει Κατάρ…

Η Αργεντινή πήρε το πρώτο τρόπαιο της Finalissima την Τετάρτη, κερδίζοντας την Ιταλία με 3-0 στη συνάντηση των πρωταθλητών Νοτίου Αμερικής και Ευρώπης, με τον Μέσι να έχει βοηθήσει την Αργεντινή να κατακτήσει το Copa America τον περασμένο Ιούλιο για τον πρώτο του μεγάλο τίτλο με την εθνική ομάδα.

Τα γκολ των Λαουτάρο Μαρτίνεθ, Άνχελ Ντι Μαρία και Πάουλο Ντιμπάλα οδήγησαν την Αλμπισελέστε στην επικράτηση - Η Αργεντινή διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 32 παιχνίδια, επικρατώντας με 3-0 της Ιταλίας στο Finalissima του 2022,

Το σκορ, αν και βαρύ, κολακεύει τους Ατζούρι, καθώς οι αμέτρητες αποκρούσεις του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα στο δεύτερο ημίχρονο απέτρεψαν το ματς από το να είναι ακόμη πιο μονόπλευρο

Τα γκολ των Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Άνχελ Ντι Μαρία στο πρώτο ημίχρονο ήρθαν μετά από ένα κάπως δυνατό ξεκίνημα της Ιταλίας, με το διπλό χτύπημα να αποπροσανατολίζει τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι σε σημείο που να είναι σκιά του εαυτού τους μετά την επανέναρξη.

Οι πανηγυρισμοί από τους Αργεντινούς οπαδούς στις κερκίδες πήραν μεγάλες διαστάσεις μετά από μια καθυστερημένη κούρσα του Μέσι. Η μπάλα έπεσε τελικά στον Ντιμπάλα, ο οποίος σκόραρε με γωνιακό σουτ με το τελευταίο λάκτισμα του αγώνα.

Μέσι: «Δεν είμαστε φαβορί για το Μουντιάλ, αλλά...»

Ενεργοποιημένοι στο Γουέμπλεϊ από τις ασίστ του Λιονέλ Μέσι, οι παίκτες της Αργεντινής πέταξαν τον σούπερ σταρ συμπαίκτη τους στον αέρα, αφού τους ενέπνευσε για δεύτερο τίτλο μέσα σε ένα χρόνο. Οι επιτυχίες με την εθνική ομάδα έρχονται επιτέλους για τον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας, με καθυστέρηση στην γεμάτη τρόπαια καριέρα του σε σύλλογο.

Και αν κρίνουμε από τις δύο ασίστ στην 161η συμμετοχή του στην Αργεντινή που αποτελεί ρεκόρ, δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι ο 34χρονος Μέσι θα επιβραδύνει με την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο αργότερα φέτος.

«Αυτό που ζήσαμε εδώ ήταν πανέμορφο», δήλωσε ο Μέσι. «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και ένα ωραίο σκηνικό στο οποίο θα γινόμασταν πρωταθλητές».

«Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε, αυτό είναι που επιδιώκουμε. Δουλεύουμε μέρα με τη μέρα προκειμένου να βελτιωνόμαστε περαιτέρω. Συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν είμαστε το μεγάλο φαβορί, αλλά θα δώσουμε μάχη με οποιονδήποτε, γιατί αυτή η ομάδα είναι αισιόδοξη, έχει ξεκάθαρους στόχους. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Τώρα έχουμε σημαντικούς αγώνες τον Σεπτέμβριο, πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε για να φτάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ντεμπούτο μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News