Τσέφεριν: «Να μην αποβληθεί η Ρωσία από την UEFA»

Απόψεις
Τσέφεριν: «Να μην αποβληθεί η Ρωσία από την UEFA»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το να κατηγορείς τους παράγοντες του ποδοσφαίρου ότι έχουν σχέση με τον Πούτιν, θα έλεγα, δεν είναι σωστό…», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, επικαλούμενος και τη δική του εμπειρία από τα γεγονότα των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας..

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν υπερασπίστηκε μιλώντας στο 46ο Συνέδριο της UEFA στη Βιέννη, την απόφαση να μην αποβληθούν  η Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και οι αξιωματούχοι της από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, υπονοώντας ότι αυτό θα ήταν ένα βήμα πολύ μακριά, όσον αφορά τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία.

«Η UEFA έχει επιβάλει αυστηρές κυρώσεις, κυρίως αποβάλλοντας τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της και απορρίπτοντας το ρωσικό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Euro», είπε ο Τσέφεριν σε συνέντευξη Τύπου μετά το Κογκρέσο, σχετικά με το γιατί επιτρέπεται στη Ρωσική Ομοσπονδία, να συμμετέχει στην  οικογένεια της UEFA.

Στην ερώτηση γιατί αποκλείστηκαν οι Ρώσοι παίκτες αλλά οι αξιωματούχοι παράγοντες μπορούσαν να λειτουργήσουν ακόμα, ένας φανερά εκνευρισμένος Τσέφεριν απάντησε: «Το να κατηγορείς τους παράγοντες του ποδοσφαίρου ότι έχουν σχέση με τον (Βλάντιμιρ) Πούτιν, θα έλεγα, δεν είναι σωστό. Πώς συνδέεται ο πρόεδρος της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τον Πούτιν; Επιβλήθηκαν οι κατάλληλες κυρώσεις και ασκούν μεγάλη πίεση στο ρωσικό ποδόσφαιρο. Αυτό που ελπίζω είναι να σταματήσει αυτή η τρέλα το συντομότερο δυνατό».

Είπε ακόμη:

«Το ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα ο χαμένος, ένας από τους ηττημένους, αφού στερούμε από παίκτες, προπονητές και υποστηρικτές, που δεν έχουν καμία σχέση με την τρέχουσα κατάσταση, το πάθος και τα όνειρά τους» «Και μου ραγίζει την καρδιά. Η δική μου περιοχή το βίωσε αυτό πριν από 30 χρόνια, όταν εξοστρακίστηκε από τη διεθνή κοινότητα και τους αθλητικούς οργανισμούς, και ξέρω πόσο σκληρό μπορεί να είναι. Αλλά όταν η UEFA επιβάλλει κυρώσεις χωρίς προηγούμενο, το ποδόσφαιρο προσπαθεί να κάνει τη δική του μικρή συνεισφορά στην κοινωνία και τους ηγέτες της Ευρώπης καθώς αγωνίζονται για την ειρήνη στην ήπειρό μας».

«Μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο προηγούμενο, αλλά το κόστος αυτών των γεγονότων είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο, μεγαλύτερο από τις καριέρες μερικών εκατοντάδων ποδοσφαιριστών και μια αρχή αθλητικής ουδετερότητας που δεν μπορεί πλέον να διατηρηθεί στο πλαίσιο του πολέμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News