Αλλάζει χέρια η Τσέλσι, νέος ιδιοκτήτης ο Τόντ Μπόλι

Ποδόσφαιρο
Αλλάζει χέρια η Τσέλσι, νέος ιδιοκτήτης ο Τόντ Μπόλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδέχεται τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών έναντι 5 δις ευρώ

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήταν στο τιμόνι της Τσέλσι για σχεδόν δύο γεμάτες δεκαετίες οδηγώντας την σε μεγάλες επιτυχίες σε Αγγλία και Ευρώπη και εκτοξεύοντας το όνομά της στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ωστόσο ο Ρώσος μεγιστάνας είναι έτοιμος να αποχωρήσει οριστικά (πιεσμένος από την αγγλική κυβέρνηση μετά το ξέσπασμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία), με τον νέο ισχυρό άνδρα να είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία των Λονδρέζων.

Αυτός θα είναι ο Τοντ Μπόλι, με την ομάδα του δυτικού Λονδίνου να κάνει γνωστό με κάθε επισημότητα τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/5) πως συμφωνήθηκαν οι όροι με ένα επιχειρηματικό γκρουπ με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ Los Angeles Dodgers, για να αναλάβει το σύλλογο και να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μπλε, ο Τοντ Μπόλι και η ομάδα της οποίας ηγείται θα καταβάλλει το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών (2,93 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, ενώ από εκεί και πέρα δεσμεύτηκε για την καταβολή ενός πολύ μεγάλου ποσού, ύψους 1.75 δισεκατομμυρίων λιρών (2,05 δισεκατομμυρίων ευρώ), που θα πάει για επένδυση προς όφελος του συλλόγου.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την προσπάθεια που έχει ως μπροστάρη τον Μπόλι, είναι ο συνιδιοκτήτης των Dodgers, Μακ Γουόλτερ, ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Βάις και ο επενδυτικός οίκος, Clearlake Capital, με τον Μπέλι να αναμένεται -σύμφωνα με ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ- να βρεθεί στο Στάμφορντ Μπριτζ το απόγευμα του Σαββάτου (7/5) για να παρακολουθήσει διά ζώσης τον αγώνα της Premier League μεταξύ της Τσέλσι και της Γουλβς.

"Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι για μια νέα ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τους Τοντ Μπόλι, την Clearlake Capital, τον Μαρκ Γουόλτερ και τον Χάνσγιοργκ Βάις, για την απόκτηση του συλλόγου.

Από τη συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και τα όποια έσοδα θα κατατεθούν σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την πρόθεση να δωρίσουν το 100% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Για τη μεταφορά των εσόδων από τον δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτείται έγκριση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα βάλουν 1,75 δισεκατομμύρια λίρες σε περαιτέρω επενδύσεις προς όφελος του συλλόγου. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στο Στάμφορντ Μπριτζ, την Ακαδημία, την ομάδα γυναικών και το Kingsmeadow (σ.σ. γήπεδο που χρησιμοποιείται για τα εντός έδρας ματς της ομάδας γυναικών της Τσέλσι και της Κ-23) όπως και συνεχή χρηματοδότηση για το Ίδρυμα της Τσέλσι.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News