IFFHS: Ο Γιακουμάκης στους κορυφαίους σκόρερ στον κόσμο το 2022

Απόψεις
IFFHS: Ο Γιακουμάκης στους κορυφαίους σκόρερ στον κόσμο το 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τρομερή λίστα που οδηγούν Μπαπέ και Μπενζεμά, είναι αξιοσήμαντο να βλέπεις τον Ηρακλειώτη επιθετικό να είναι στο νούμερο 43 των σκόρερ μέχρι τέλη Απιρλίου σε όλο τον πλανήτη

Ένα ζευγάρι αστέρων επιθετικών της Γαλλίας βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σκόρερ του 2022 σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο Απρίλιο και για τους δύο.

Καρίμ Μπενζεμά και Κιλιάν Μπαπέ μοιράζονται την κορυφή των σκόρερ για το 2022, έχοντας σημειώσει από 22 γκολ ο καθένας. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει με 20 γκολ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Στην κατάταξη που δημοσίευσε σήμερα η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), βρίσκεται και ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Σέλτικ, Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος καταλαμβάνει την 43η θέση με 12 γκολ, έχοντας όσα και ακόμη 14 παίκτες, ξεκινώντας από τον Καρλ Τοκο Εκαμπί (Λιόν/Καμερούν) που είναι στην 30ή θέση.

Στην αξιολόγηση προτάσσονται τα γκολ με την εθνική ομάδα και στις διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων, με τον Γιακουμάκη να έχει σκοράρει μόνο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Κιλιάν Μπαπέ σημείωσε 9 γκολ μέσα στον μήνα (όλα στο γαλλικό πρωτάθλημα), ο Καρίμ Μπενζεμά- 10 (4 στο ισπανικό πρωτάθλημα, 6 στο Champions League).

Από την αρχή της χρονιάς οι απολογισμοί και των δύο είναι ίσοι, 22 γκολ. Ο Μπενζεμά καταλαμβάνει την πρώτη γραμμή της βαθμολογίας λόγω τάι μπρέικ.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο ηγέτης του Μαρτίου, ήταν λιγότερο επιδεικτικός τον Απρίλιο (4 γκολ) και κατέβηκε στην τρίτη θέση.

Μόνο αυτοί οι τρεις παίκτες έχουν φτάσει στο ορόσημο των 20 γκολ μέχρι στιγμής.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ IFFHS 2022 στις 30 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News