Φεράν Τόρες: Μπορεί να «σηκώσει» την Μπαρτσελόνα;

Απόψεις
Φεράν Τόρες: Μπορεί να «σηκώσει» την Μπαρτσελόνα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το να κερδίζεις τόσα πολλά χρήματα τόσο νέος σε αναγκάζει να ωριμάσεις»! Η ατάκα που έγραψε σε συνέντευξή του, παρέχοντας εχέγγυο της αφοσίωσης

Πρόκειται για καθαρή δοκιμασμένη ποιοτικά αξία στην επίθεση. Ούτε ο Λουίς Ενρίκε, ο τελευταίος προπονητής που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα (2015) τη χρονιά του αποχαιρετισμού του Τσάβι, είχε αμφιβολίες.

Ο προπονητής, πολύ καλός φίλος του Γκουαρδιόλα, κάλεσε τον Φεράν πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020, για έναν αγώνα του Nations League με τη Γερμανία. Έκτοτε, μέσα σε 15 εκπληκτικούς μήνες, ο παίκτης της Βαλένθια έγινε ο πρώτος σκόρερ: 12 γκολ σε 21 παιχνίδια (μέσος όρος γκολ 0,54 ανά παιχνίδι). Ρεκόρ σκοραρίσματος που συναγωνίζεται εκείνο του Νταβίντ Βίγια. Όταν ήταν μόλις οκτώ ετών, ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να τον δει να κερδίζει το Copy del Rey στο Βιθέντε Καλντερόν. «Πάντα τον θαύμαζα πολύ», επαναλαμβάνει συχνά ο επιθετικός.

Αν και αρχικά έλαμψε ως εξτρέμ στη Βαλένθια, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου του στη Μάντσεστερ Σίτι εκμεταλλεύτηκε τις ικανότητές του ως σέντερ φορ στα χέρια του Πεπ Γκουαρδιόλα που αποφάσισε να τον δοκιμάσει καθαρό επιθετικό. Τη σεζόν 2020-21, την πρώτη του χρονιά στην Σίτι , κατάφερε να σκοράρει 11 γκολ σε 30 αγώνες και πρόσθεσε δύο ακόμη τίτλους κυπέλλου.

Το κόστος της μεταγραφής του φόργουορντ, σε αυτή την περίπτωση, θα υπολογιζόταν στα 55 εκατ. σταθερά ευρώ, τα οποία μπορούν να αυξηθούν έως και 10 ακόμη. Για παράδειγμα, περιλαμβάνουν την πιθανότητα ο παίκτης να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα ή το Χρυσό Παπούτσια καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του ως παίκτης της Μπάρτσα ή η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο του Champions League με περισσότερο από το 70% της συμμετοχής του ποδοσφαιριστή. Η πληρωμή του πάγιου, επιπλέον, θα γίνει σε τέσσερις δόσεις και η πρώτη από αυτές πρέπει να καταβληθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Όπως ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα  το πρώτο συμβόλαιο του φόργουορντ με τον σύλλογο θα έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου 2027 και η ρήτρα του θα υπολογίζεται στο 1 δις  ευρώ. Το ίδιο ποσό που εμφανίζεται στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που θεωρούνται επίσης απολύτως ζωτικής σημασίας για το μέλλον, όπως ο Ανσού Φατί ή ο Πέδρι «Είναι ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου να συνεχίσω να μεγαλώνω», παραδέχτηκε ο παίκτης στο «Barça TV», στις πρώτες του δηλώσεις.

Οι ιατροί της Μπάρτσα επισημαίνουν ότι το κάταγμα στο δεξί πόδι που υπέστη με την Ισπανία κόντρα στην Ιταλία, στα ημιτελικά του Nations League, εξελίσσεται θετικά και ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι που θα σημαδέψει τη διαθεσιμότητά του. Εάν πάνε καλά, ο Τσάβι θα μπορούσε να είναι σε θέση να το ευθυγραμμίσει στα τέλη Ιανουαρίου.

-Αρκετοί παίκτες θα μπορούσαν να φύγουν από την Μπαρτσελόνα, με τον Φιλίπ Κουτίνιο να συνδέεται με την Άρσεναλ και τον Σαμουέλ Ουμτιτί με τη Νιούκαστλ....

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News