Premier League: Ο "χαμός" και το ασαφές τεστ Covid του Γκουαρδιόλα

Απόψεις
Premier League: Ο "χαμός" και το ασαφές τεστ Covid του Γκουαρδιόλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σύλλογοι της Premier League θα συναντηθούν για επείγουσες συνομιλίες τη Δευτέρα για να συζητήσουν την κλιμακούμενη κρίση που προκαλείται από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που έχει αποδεκατίσει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος αυτού του Σαββατοκύριακου.

Η Μάντσεστερ Σίτι ακύρωσε σήμερα τη συνέντευξη Τύπου του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού το τεστ COVID-19 του προπονητή απέβη ασαφές, ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Ο Γκουαρδιόλα είχε προγραμματιστεί να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης ενόψει του αγώνα στο Νιούκαστλ την Κυριακή .

Οι μισοί από τους προγραμματισμένους αγώνες του Σαββατοκύριακου έχουν ήδη αναβληθεί λόγω επιδημιών COVID-19 σε συλλόγους, υπογραμμίζοντας την επιδείνωση της έκτακτης ανάγκης για την υγεία στη Βρετανία καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Omicron.

Ο Γκουαρδιόλα παρακολούθησε την ανακοίνωση αποχώρησης του Σέρχιο Αγουέρο στη Βαρκελώνη την Τετάρτη και τώρα περιμένει το αποτέλεσμα ενός ακόμη τεστ.

Οι τελευταίες αναβολές ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των αγώνων κορυφαίας κατηγορίας που ακυρώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε εννέα.

Το πρωτάθλημα έχει ήδη επαναφέρει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης -πιο συχνα τεστ και φορώντας μάσκες προσώπου σε εσωτερικούς χώρους- αλλά είπε ότι πρόθεσή του ήταν να διατηρήσει το τρέχον πρόγραμμα «όπου είναι ασφαλώς δυνατό», ακόμη και όταν ορισμένοι προπονητές ζήτησαν μια σύντομη διακοπή του παιχνιδιού.

Πέντε ακόμη παιχνίδια κορυφαίας κατηγορίας ακυρώθηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παιχνιδιών που ακυρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όχι λιγότερο από εννέα και ενδεχομένως θα ακολουθήσουν περισσότερα. Σε αναβολή έχουν τεθεί οι αγώνες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον το Σάββατο, Σαουθάμπτον-Μπρέντφορντ, Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Χαμ-Νόριτς ( Σάββατο) και Έβερτον-Λέστερ (Κυριακή).

Απομένουν μόνο πέντε αγώνες πρωταθλήματος.

 Η Premier League ανακοίνωσε πως κατανοεί ότι οι φίλαθλοι θα είναι απογοητευμένοι που αυτοί οι αγώνες έπρεπε να αναβληθούν και ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Αν και δύο αγώνες διεξήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης, και τα δύο παιχνίδια είχαν αρκετούς απόντες παίκτες που είχαν μολυνθεί από τον Covid. Ο προπονητής της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, ενημερώθηκε στα μέσα της συνέντευξης Τύπου του την Πέμπτη, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα στη Σαουθάμπτον το Σάββατο, για τέσσερα ακόμη κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των παικτών και του προσωπικού της ομάδας του. Αυτό ανέβασε το σύνολο σε 13.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News