Η πιο δύσκολη στιγμή του Σέρχιο Αγουέρο στο ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Η πιο δύσκολη στιγμή του Σέρχιο Αγουέρο στο ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αργεντινός αποχαιρέτησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο λόγω των καρδιακών προβλημάτων που αντιμετώπισε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου - «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και πολύ χαρούμενος»

Τα καρδιακά προβλήματα που υπέστη στις 30 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Μπάρτσα και της Αλαβές στο Καμπ Νου, τον ανάγκασαν να κρεμάσει τα παπούτσια του. «Αποφάσισα να σταματήσω να παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά, λοιπόν, είμαι ακόμα πολύ χαρούμενος με την απόφαση που πήρα. Το πρώτο πράγμα είναι η υγεία μου», δήλωσε ο τρομερά συγκινημένος Αργεντινός, τονίζοντας:

«Ήμουν στα καλά χέρια των γιατρών, οι οποίοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και μου είπαν ότι το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να σταματήσω να παίζω και, λοιπόν, πήρα την απόφαση πριν από 10 ημέρες. Έκανα ό,τι μπορούσα για να δω αν υπήρχε κάποια ελπίδα, αλλά δεν υπήρχαν πολλές». Και συνέχισε:

«Είμαι περήφανος για την καριέρα μου, πολύ χαρούμενος. Πάντα ονειρευόμουν να παίξω ποδόσφαιρο, από τότε που ήμουν πέντε ετών, όταν άγγιξα για πρώτη φορά μια μπάλα. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στην πρώτη κατηγορία, ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω στην Ευρώπη. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Ιντεπεντιέντε, την Ατλέτικο που πόνταρε πάνω μου όταν ήμουν 18 ετών, τους ανθρώπους της Σίτι, ξέρετε πώς νιώθω για τη Σίτι, έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου εκεί και μου φέρθηκαν πολύ καλά, και τους ανθρώπους της Μπάρτσα, που ήταν απίστευτοι. Ήξερα ότι ερχόμουν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, χωρίς αμφιβολία. Και, προφανώς, επίσης στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, αυτό που αγαπώ περισσότερο», συνέχισε ο Αγκουέρο, ο οποίος με δυσκολία κατάφερε να συγκρατήσει τις λέξεις από το να σχηματίσουν ένα κόμπο στο λαιμό του.

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και πολύ χαρούμενος», κατέληξε.

Οι αναδρομές του ήταν επίσης σημαντικές μπροστά σε μια  απόφαση που, ήταν σκληρή. Πολύ δύσκολη.

 «Θυμάμαι ένα πολύ ωραίο γκολ που έκανα με την Ιντεπεντιέντε, κόντρα στη Ράσινγκ. Δεν έχω τίποτα εναντίον τους, αλλά στα 17 μου ήταν το πρώτο πιο χαριτωμένο που σκόραρα. Αργότερα, το Europa League, με την Ατλέτικο, ήταν επίσης μια πολύ χαρούμενη στιγμή, όπως αυτή που έζησα με τη Σίτι με εκείνο το γκολ εναντίον των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς που μας έδωσε την πρώτη μας Premier League. Τέλος, το Κόπα Αμέρικα. Έπρεπε να συνοδεύσω τα αγόρια, έπαιξα δύο-τρία παιχνίδια, αλλά ένιωθα ότι ήταν αυτό που ψάχναμε για χρόνια και, ευτυχώς επιτεύχθηκε. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Και, για το καλό, φεύγω και με το τελευταίο γκολ που έβαλα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης»!

Η ανάμνηση εκείνου του γκολ, του τελευταίου ως επαγγελματίας παίκτης, ήταν ένα από τα λίγα που κατάφεραν να τον κάνουν να χαμογελάσει μέσα σε τόση συγκίνηση.

«Όχι άσχημα. Θα μπορώ να το πω όταν με ρωτήσουν για τον τελευταίο μου στόχο», πρόσθεσε με μια περήφανη κίνηση ικανοποίησης.

«Το ότι μου συνέβη τώρα, με 33 χρόνια, είναι θετικό. Είμαι εδώ, το λέω. Θα προσπαθήσω να είμαι χαρούμενος εκτός ποδοσφαίρου και να απολαύσω όλες εκείνες τις στιγμές που λείπουν οι ποδοσφαιριστές και που είναι πολλά. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι εύκολο να είσαι παίκτης, και δεν είναι. Η προπόνηση, το ταξίδι, το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και νομίζω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές αξίζουν τεράστιο σεβασμό. Θα συνεχίσω να είμαι συνδεδεμένος με το ποδόσφαιρο, σίγουρα και θα προσπαθήσω να το απολαύσω λίγο περισσότερο», είπε.

Προς το παρόν όμως θέλει να ξεκουραστεί. «Τώρα θα είμαι ήρεμος, δεν θα κάνω τίποτα για λίγο».

-Ο Αγουέρο μετακόμισε στην Ισπανία μετά από μια δεκαετία με την πρωταθλήτρια της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, όπου σημείωσε 260 γκολ σε 390 εμφανίσεις και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

-Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πέταξε στην Βαρκελώνη για να μπορέσει να είναι εκεί για τον Σέρτζιο Αγκουέρο Ο Σέρχιο Αγουέρο δάκρυσε…

Οι σχέσεις που χτίζονται στο ποδόσφαιρο είναι ανεπανάληπτες

Ιντεπεντιέντε 56 αγώνες 23 γκολ

Ατλέτικο Μαδρίτης 234 101

Μάντσεστερ Σίτι 389 260

Μπαρτσελόνα 5 1

Εθνική Αργετινής 101 42

Τίτλοι

2 με Ατλέτικο Μαδρτίτης

Europa League (2009-10)

Ευρωπαϊκό Super Cup (2010)

15 με τη Μάντσεστερ Σίτι

5 Premier League (2011-12,2013-14, 2017-18, 2018-19,2020-21)

1 FA Cup (2018-19)

6 League Cup (2013-14,2015-16,2017-18, 2018-19, 2019-20,2020-21)

3 Community Shield ( 2012,2018,2019)

4 με την Αργεντινή

2 Μουντιάλ U-20 (2005, 2007)

1 χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (2008)

1 Copa America (2021)

Κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι :260 γκολ, πέρασε τον Μπρουκ (177)

Ξένος με τα πιο πολλά γκολ στην Premier League :184, πέρασε τον Ανρί (175)

Κορυφαίος σκόρερ στην Premier League με ένα σύλλογο:84, πέρασε τον Ρούνεϊ (183)

Κορυφαίος σκόρερ της Σίτι στην Ευρώπη :42, πέρασε τον Στέρλινγκ (21)

Με τους πιο πολλούς τίτλους στην ιστορία της Σίτι :15

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News