Το 2021 κλείνει με χαμόγελο για τον Λιονέλ Μέσι! Για 7η φορά νικητής της "Χρυσής Μπάλας"

Ποδόσφαιρο
Το 2021 κλείνει με χαμόγελο για τον Λιονέλ Μέσι! Για 7η φορά νικητής της "Χρυσής Μπάλας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο που νωρίτερα έκανε "επίθεση" στον διευθυντή του "France Football"-Καλύτερος νέος παίκτης ο Πέδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Ντοναρούμα, καλύτερη ομάδα η Τσέλσι...

To 2021 o Λιονέλ Μέσι έκλαψε γιατί έφυγε από τη Μπαρτσελόνα. Ωστόσο λίγο πριν κλείσει ο χρόνος το χαμόγελο έλαμψε στο πρόσωπο του! Μαζί με τα...στρας στα ρούχα του! Είναι και φέτος νικητής της "Χρυσής Μπάλας"!

Φυσιολογικά δεν κύλησε ούτε το υπόλοιπο καλοκαίρι. Το φυσιολογικό στην σχέση του Λιονέλ Μέσι με την Εθνική Αργεντινής είχε γίνει το να φτάνει στην πηγή και να μην πίνει νερό. Αυτή τη φορά, το μαρτύριο του έλαβε τέλος. Η μπιανκοσελέστε κατάφερε επιτέλους να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα και ο Μέσι λυτρώθηκε, έφυγε από πάνω του ένα βάρος.

Ήταν μία σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Από την μία, η εκκωφαντική αγωνιστική πτώση της Μπαρτσελόνα που τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Champions League κι από την άλλη, η εκτυφλωτική λάμψη του τύπου με το 10 που έμοιαζε να παίζει μόνος εναντίον όλων.

https://twitter.com/francefootball/status/1465428739920171014

Πρώτος σκόρερ, πρώτος σε ασίστ, πρώτος σε πετυχημένες ντρίμπλες, σε key passes, πρώτος σε όλα. Α, και δύο γκολ στον τελικό κυπέλλου, στο επιβλητικό 4-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, τον αποχαιρετιστήριο τίτλο του με τους μπλαουγκράνα.

Ήταν όλα αυτά πιο σημαντικά από τα 73 γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μέσα στο 2021; Για το France Football, φαίνεται πως ναι.

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 7η φορά στην καριέρα του την «Χρυσή Μπάλα», επίδοση ανεπανάληπτη στα χρονικά του θεσμού, ένα νούμερο σχεδόν απλησίαστο για οποιονδήποτε άλλον στο μέλλον.

Ο Αργεντινός άφησε πίσω του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ζορζίνιο, ενώ μόλις στην έκτη θέση τερμάτισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στην έβδομη ο Μο Σαλάχ! Mάλιστα ο Κριστιάνο είχε κάνει νωρίτερα "επίθεση" στον διευθυντή της "Χρυσής Μπάλας" για "ψευδείς δηλώσεις"...

                        Οι υπόλοιπες κατηγορίες

Το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ πήγε στα χέρια του Λεβαντόφσκι ,το βραβείο Γιασίν για τον κορυφαίο τερματοφύλακα στον Τζίτζιο Ντοναρούμα, κορυφαίο ταλέντο αναδείχθηκε ο Πέδρι, κορυφαία παίκτρια η Αλεξία Πουτέγια, ενώ κορυφαία ομάδα για το 2021 αναδείχθηκε η Τσέλσι.

https://twitter.com/FCBayernUS/status/1465425108831543298

Πηγή φωτογραφίας : Ballon g' Or

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News