Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι ...ως αντικαταθλιπτικό και το «φάντασμα» του Μέσι

Απόψεις
Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι ...ως αντικαταθλιπτικό και το «φάντασμα» του Μέσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλ Σαντ ανακοίνωσε ότι ο Τσάβι φεύγει από τον σύλλογο για να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα ως νέος προπονητής της – Ο Μέσι τελείως έξω από τα νερά του στο Παρίσι – Αχταρμάς οι «σταρ» στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα σε ολόκληρο τον κόσμο, διανύουν μια περίοδο με βαριά συμπτώματα ποδοσφαιρικής κατάθλιψης, έχοντας βιώσει συναρπαστικά μαγικές περιόδους παρακολουθώντας τους αγώνες της με τις κινήσεις του Μέσι και γενικά το όμορφο παιχνίδι της. Τώρα όμως, η εικόνα της έχει τα σχήματα της κατάρρευσης.

Όχι μόνο οι φίλοι της, αλλά και οι αυθεντικοί λάτρες του ποδοσφαίρου, που το  αγαπούν απ' όπου κι αν προέρχεται...

Στην παρούσα στιγμή το όνομα του Τσάβι, προβάλλει ως μια ελπίδα ανόρθωσης, μέσα από την προσωπικότητά του, τη γνώση του στις βασικές αρχές της μεγαλειώδους πορείας, των ιδεών και του στυλ της από τις εποχές του Κρόιφ και του Γκουαρδιόλα. Όσο κι αν φαίνεται δύσκολη μια επαναφορά, σίγουρα προσθέτει φωτεινούς τόνους….

Προς το παρών προσωρινός προπονητής της Μπαρτσελόνα είναι Σέρχι Μπαρτζουάν, που τόνισε ότι θα χαρεί να βοηθήσει τον Τσάβι με συμβουλές για την πρώτη ομάδα, σε περίπτωση που ο τελευταίος ενταχθεί στους Καταλανούς.

Καθώς Ο Τσάβι Ερνάντεθ έρχεται να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα, άμεσα τις επόμενες ημέρες, ο Σέρχι  παραδέχτηκε ότι η αποχώρηση από τη θέση του προπονητή των "μπλαουγκράνα" δεν θα είναι ευχάριστη για τον ίδιο. Η Αλ Σαντ ανακοίνωσε ότι ο Τσάβι θα φύγει από τον σύλλογο για να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα ως νέος μάνατζερ της

Το «φάντασμα» του Μέσι

Ο Μέσι της Παρί Σεν Ζερμέν, δεν έχει καμία σχέση με τον μάγο Μέσι της Μπαρτσελόνα. Ίσως πληρώνει τη φιλοχρήματη απόφαση του, να φύγει από το σπίτι που αναθράφηκε, μεγάλωσε και μεγαλούργησε. Η δικαιολογία ότι ο Λαπόρτα δεν του είπε ποτέ να μείνει με τις μισές αμοιβές στο Καμπ Νου, γιατί όπως δήλωσε, αν του το έλεγε θα έμενε, δεν μπορεί να ισορροπήσει την απόφασή του, αφού θα μπορούσε να μείνει και τζάμπα ως φυσικός ηγέτης της Μπάρτσα.

Η απόφαση για την αλλαγή φανέλας και πόλης, δείχνει «ερμαφρόδιτη» και φαίνεται πόσο ο μάγος δεν έχει καμία σχέση με τον συνήθη εαυτό του. Μοιάζει περισσότερο χαμένος. Ίσως και εκτός γηπέδου… Ξεκάθαρα έχει σκέψεις για την μετακίνησή του, καθώς η ψυχολογική του κατάσταση εκφράζεται μέσα από τις εμφανίσεις του.

Ο Ποκετίνο «πρέπει» να χωρά όλα τα αστέρια στην επίθεση επειδή είναι ονόματα. Αλλά έτσι δεν πάει. Και μετά οι οπαδοί να ρωτάνε γιατί ο Νεϊμάρ δεν σκοράρει για την Παρί. Πώς θα σκοράρει όταν κάνει δουλειά μέσου; Αμύνεται, πιέζει, ρίχνει βαθιά και παίρνει την μπάλα για να πάει μπροστά.

Γιατί σκοράρει για τη Βραζιλία; Ο Ταίτε δεν τον αναγκάζει να πέσει βαθιά, να υπερασπιστεί, του δίνει μια ελευθερία…

-Το χειρότερο συναίσθημα στο ποδόσφαιρο είναι όταν χάνεις κλασική «άχαστη» ευκαιρία, και αντί να πετύχεις εσύ το γκολ, σκοράρει ο αντίπαλός σου. Το είχε η Ατλέτικο με τον Άνχελ Κορέα βλέποντας άμεσα τη Λίβερπουλ να παίρνει το προβάδισμα στο Άνφιλντ με τον Ντιόγκο Γιότα. Για να το καταλάβεις, πρέπει να αγγίξεις την τελειότητα στις κινήσεις σου, αλλιώς θα το πληρώσεις από έναν τέτοιο αντίπαλο.

-Για τη Ρεάλ που δεν είχε τον έλεγχο απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ όπου, παρότι προηγήθηκε, άφησε τους Ουκρανούς να ξαναμπούν στο παιχνίδι με ένα γκολ που συνηθίζουν να δέχονται απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες. Την έπαθαν σαν νυσταγμένοι στην ισοφάριση από τον Φερνάντο. Μέχρι που  το καταπληκτικό γκολ του Καρίμ Μπενζεμά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έδωσαν τη σημασία στους τρεις βαθμούς, με ερωτηματικό στα νέα από τον τραυματισμό του Μπενζεμά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News