Πλησίασε το ευρωπαϊκό γκολ ο Γιακουμάκης στη σημερινή νίκη της Σέλτικ

Ποδόσφαιρο
Πλησίασε το ευρωπαϊκό γκολ ο Γιακουμάκης στη σημερινή νίκη της Σέλτικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες αν και έπαιξε μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο...

Σέλτικ και Φερεντσβάρος αναμετρήθηκαν χθες το απόγευμα στο "Σέλτικ Παρκ" σε ένα ματς "ζωής ή θανάτου" για την 3η αγωνιστική του Europa League αφού αμφότερες είχαν πολύ άσχημο ξεκίνημα στη διοργάνωση, μετρώντας δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές από τις Μπέτις και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ωστόσο στη μεταξύ τους κόντρα, εκείνη που χαμογέλασε στο φινάλε ήταν η ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη (μπήκε αλλαγή στο 71'), με τους κέλτες να ρίχνουν στο καναβάτσο τους Ούγγρους με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και να πανηγυρίζουν το πρώτο τους τρίποντο στον όμιλο, που τους κρατάει ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης στα νοκ-άουτ παιχνίδια του θεσμού.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες άσφαιρες, όμως στο δεύτερο το σύνολο του Άγγελου Ποστέκογλου ήταν καλύτερο και αυτό το μαρτυρούν όχι μόνο τα δύο γκολ που πέτυχε αλλά και το ότι είχε ευκαιρίες για περισσότερα, με αποκορύφωμα χαμένη εκτέλεση πέναλτι στο μεσοδιάστημα των δύο γκολ.

Στο 57ο λεπτό ο Φουρουχάσι πήρε εξαιρετική ασίστ από τον Ζότα και εκτέλεσε τον αντίπαλο κίπερ με άψογο δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή για να γράψει το 1-0 ενώ στο 62' ο ΜακΓκρέγκορ είχε την ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του όμως δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα.

Στο 71ο λεπτό είχε έρθει η ώρα για την είσοδο του Γιώργου Γιακουμάκη στο ματς (στη δεύτερη συμμετοχή του με την πράσινη φανέλα, μετά το ντεμπούτο του, πάλι ως αλλαγή, στο ευρωπαϊκό ματς με την Λεβερκούζεν), με τον διεθνή επιθετικό να μπαίνει ορεξάτος στο ματς και να αναστατώνει τους Μαγυάρους.

Άγγιξε μάλιστα το γκολ δις αλλά δεν το βρήκε, αφού στο 76' πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση κόρνερ ενώ στο 79' έκανε ωραίο κοντρόλ μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά ήταν και πάλι άστοχος.

Στο 81΄έγινε πάντως το 2-0 με τον Τέρνμπουλ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News