Το… ζόρι που τραβάει η "Μπάρτσα"

Απόψεις
Το… ζόρι που τραβάει η "Μπάρτσα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν Μέσι, Σουάρες και Γκριεζμάν σκόραραν την Τρίτη, η Μπαρτσελόνα έτρωγε τρία χωρίς ένα σουτ στον στόχο - Πάει ο χαμογελαστός Κούμαν - Πίρλο; Γκαλάρδο; Ο Τσάβι είναι στην Καταλονία...

Οι  καλύτερες μέρες της Μπαρτσελόνα έχουν περάσει η ειρωνεία χτυπά περισσότερο. Την Τρίτη σκόραραν ο Μέσι, ο Σουάρες και ο Γκριεζμάν. Την Τετάρτη, απλά η Μπάρτσα έχασε 3-0 (και) από την Μπενφίκα. Είναι η μοναδική ομάδα στο Champions League τη σεζόν χωρίς σουτ στο στόχο, σύμφωνα με την UEFA…

Δύσκολες μέρες για τους οπαδούς της, που… ελπίζουν μέχρι το Europa League… Αναμενόμενο το φαινόμενο. Συμβαίνει κατά περιόδους σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Όπως και η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα παίρνει μηδέν βαθμούς από τους δύο πρώτους αγώνες της στη φάση των ομίλων. Και με διπλές τριάρες…

Μίλαν, Ίντερ, Άρσεναλ, Άγιαξ και πολλοί άλλοι ξέρουν καλά από κάτω περάσματα του είδους. Το να βρεθούν δηλαδή από την κορυφή, έτσι ξαφνικά, ως σκιά του εαυτού τους.

Η αλήθεια για την Μπαρτσελόνα για το πισωγύρισμα που βιώνει, είναι πίσω από την  κακή διαχείριση της εποχής Μπαρτομέου και Αμπιντάλ με τις ελπίδες τώρα στα χέρια του Λαπόρτα να διαχειρισθεί την κρίση και άντε να την επιστρέψει εκεί που ανήκει (…σε μερικές σεζόν).

Ο Μέσι ήταν ο καλύτερος παίκτης της και ο πιο σημαντικός που έχει δει ποτέ. Εγγύηση με 40 ή 50 γκολ τη σεζόν, και πολλές ασίστ. Τώρα, ούτε ένα σουτ στο στόχο από κανέναν από τους τρεις επιθετικούς της, δυσανάλογο για τη δημιουργικότητά τους.

Από τον Πίρλο, τον Γκαλάρδο ως τον Τσάβι

Τελικά, το πιο εύκολο είναι να απολύσεις τον προπονητή.

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να εξετάζει τους αντικαταστάτες του Ρόναλντ Κούμαν, με τους Αντρέα Πίρλο και Μαρσέλο Γκαλάρδο να είναι τα τελευταία ονόματα που προστέθηκαν στη λίστα. Η απόφαση για το μέλλον του Ολλανδού έχει ληφθεί, όσο κι αν δηλώνει… πως νιώθει ότι οι παίκτες τον στηρίζουν(!). Η επιστροφή του Τσάβι στην Καταλονία είναι μια επιλογή που υποστηρίζεται από πολλούς στη Βαρκελώνη…

-Δες και τη διαφορά που κάνουν τα μισθολογικά όρια που καταγράφουν μείωση 71% για την Μπάρτσα και 56% αύξηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την πτώση των "μπλαουγκράνα" από τη δεύτερη στην έβδομη θέση μεταξύ των συλλόγων της LaLiga, με βάση την επίσημη λίστα.

Διετές Μουντιάλ στην ψηφοφορία

Η FIFA είναι αποφασισμένη να εισαγάγει τη νέα μορφή διετούς Μουντιάλ μετά το 2026 και θα θέσει την πρωτοβουλία σε ψηφοφορία στο επόμενο συνέδριό της, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2022.

Ψηφοφορία από τις 211 ομοσπονδίες και απόφαση με απλή πλειοψηφία. UEFA και CONMEBOL τάσσονται κατά του εγχειρήματος και της ιδέας της επέκτασης του αριθμού των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε 48 ομάδες.

Ο Ινφαντίνο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι λογικό η FIFA να διοργανώνει μόνο ένα τουρνουά κάθε τέσσερα χρόνια. Επιπλέον, γνωρίζει τις αντιδράσεις των συλλόγων για τους παίκτες που πρέπει να αμφισβητήσουν πολλούς αγώνες με τις εθνικές τους ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ζημιές ρεκόρ για την Ίντερ

Η Ίντερ ανακοίνωσε χτες ζημιές ρεκόρ ύψους 245,6 εκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος 2020-21, τις υψηλότερες που έχει καταγράψει ποτέ σύλλογος της Serie A. Παρότι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της μετά από 11 χρόνια τα οικονομικά της επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού, και από τον πρόωρο αποκλεισμό του συλλόγου από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Απέδωσε τις σημαντικές ζημίες της κυρίως λόγω της πλήρους έλλειψης εσόδων από τις ημέρες των κλειστών γηπέδων, παρά τα έσοδα 364,7 εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News