Η Λίβερπουλ θρηνεί τον θρύλο της Σερ Ρότζερ Χαντ

Απόψεις
Η Λίβερπουλ θρηνεί τον θρύλο της Σερ Ρότζερ Χαντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αγγλία το 1966 - Πέρασε 11,5 εξαιρετικά επιτυχημένα χρόνια στο Άνφιλντ και το ρεκόρ του με 244 γκολ στο πρωτάθλημα, μένει αχτύπητο... - Ο Κλοπ για τον σκόρερ-καταλύτη στην ομάδα του Σάνκλι

Ο Χαντ, ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου με 285 γκολ σε 492 συμμετοχές, απεβίωσε ειρηνικά στο σπίτι του μετά από μακροχρόνια ασθένεια το βράδυ της Δευτέρας. Ήταν 83 ετών.

Ο Χαντ, εντάχθηκε στους "κόκκινους" από την κοντινή ερασιτεχνική ομάδα Stockton Heath ως 20χρονος τον Ιούλιο του 1958 και πέρασε 11,5 εξαιρετικά επιτυχημένα χρόνια στο Άνφιλντ.

Ο συνολικός του απολογισμός των 285 τερμάτων για τη Λίβερπουλ ήταν ρεκόρ μέχρι που ο Ίαν Ρας το ξεπέρασε το 1992. Ωστόσο, κανένας παίκτης δεν έχει πετύχει ποτέ περισσότερα γκολ πρωταθλήματος για τη Λίβερπουλ από τα 244 του Χαντ.

Ο Χαντ έκανε το ντεμπούτο του στη νίκη με 2-0 επί της Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ τον Σεπτέμβριο του 1959 - και, φυσικά, σημάδεψε την περίσταση με ένα γκολ.

Υπό τον Μπιλ Σάνκλι, ο Χαντ βοήθησε τη Λίβερπουλ να κατακτήσει δύο τίτλους πρωταθλήματος και το πρώτο της τρόπαιο Κυπέλλου Αγγλίας τη σεζόν 1964-65, όταν σκόραρε στον τελικό κόντρα στη Λιντς.

Τα επιτεύγματα του Χαντ τον έκαναν να τιμηθεί με τον τίτλο του ιππότη από την Kop και θα είναι για πάντα γνωστός ως "Sir Roger" από τους οπαδούς του συλλόγου που τίμησε με τέτοια διάκριση.

Έγινε επίσης θρυλικός στη διεθνή σκηνή, ξεκινώντας τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, στον οποίο η Αγγλία νίκησε τη Δυτική Γερμανία στο Γουέμπλεϊ. Σκόραρε τρεις φορές σε έξι συμμετοχές κατά τη διάρκεια αυτού του τουρνουά και 18 γκολ σε 34 συμμετοχές συνολικά για τη χώρα του.

Ο απολογισμός του Άγγλου επιθετικού με 244 γκολ στο πρωτάθλημα εξακολουθεί να είναι ρεκόρ για το σύλλογο του Μερσεϊσάιντ.

Η απώλεια του Χαντ ήρθε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλίας, Τζίμι Γκριβς, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Κλοπ για τον Ιππότη:

«Ο Ρότζερ Χαντ δεν έρχεται δεύτερος για κανέναν όσον αφορά τη σημασία του στην ιστορία της Λίβερπουλ, αυτό είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

«Το να είναι ο σκόρερ-καταλύτης στην ομάδα του Σάνκλι και στη συνέχεια να κατακτά αυτούς τους πολύτιμους τίτλους πρωταθλήματος και το Κύπελλο Αγγλίας τον βάζει σε μια ομάδα θρύλων της Λίβερπουλ που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του συλλόγου που είμαστε σήμερα» πρόσθεσε.

Φωτογραφίες του σε δράση στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News