Τα 7 δις ευρώ του ταμείου της UEFA θα πάνε για τα χρέη των "μεγάλων";

Απόψεις
Τα 7 δις ευρώ του ταμείου της UEFA θα πάνε για τα χρέη των "μεγάλων";

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάστατοι οι μικρότεροι σύλλογοι γιατί όλα δείχνουν πως θα χρησιμοποιηθούν ωα "σωσίβιο" στις σπατάλες των ελίτ, αντί για ανταμοιβή της καλής διαχείρισης των των συλλόγων - Μεγάλες αντιδράσεις

Ολοένα και περισσότεροι «μικροί» σύλλογοι φοβούνται ότι το ταμείο ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε από την UEFA, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «σωσίβιο» για τους μεγαλύτερους συλλόγους που έχουν συσσωρεύσει μεγάλο χρέος. Το σχέδιο, όπως αναφέρει το "Bloomberg", θα πρέπει να επιτρέπει στους συλλόγους να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια με χαμηλότερα επιτόκια και να αναδιαρθρώσουν το υπάρχον χρέος.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες για τη λειτουργία του ταμείου δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, όμως ήδη υπάρχουν ανησυχίες και προβληματισμός, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκής Super League.

Πολλοί από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους, είναι από τους πιο χρεωμένους στην Ευρώπη, όπως η Μπαρτσελόνα, της οποίας το χρέος ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον Αύγουστο.

Ο Μπαρτ Βερχάεγκε, βασικός μέτοχος της πρωταθλήτριας Βελγίου, Κλαμπ Μπριζ, δήλωσε ότι τα δάνεια της UEFA δεν πρέπει να πηγαίνουν σε ομάδες που έχουν κακή αναλογία κερδών/ζημιών. «Αυτή η διευκόλυνση δανεισμού δεν πρέπει να πηγαίνει σε συλλόγους που έχουν κάνει κακή δουλειά στη δημιουργία ενός σταθερού ισολογισμού, όπως η Μπαρτσελόνα. Δεν αξίζουν χρήματα», είπε.

«Αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να είναι ανταμοιβή για καλή διαχείριση και οικονομική πειθαρχία, όχι διάσωση για συλλόγους που σπαταλάνε χρήματα», δήλωσε ο Τζόρνταν Γκάρντερ, συνιδιοκτήτης της ομάδα της Δανίας FC Χέλσινγκορ.

Ο Ίλια Κάενζιγκ, διευθύνων σύμβουλος της Μπόχουμ, τόνισε ότι «το ποδόσφαιρο έχει γίνει μια επιχείρηση, στην οποία ο νικητής παίρνει τα πάντα. Αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει την επιχείρηση τελικά. Υπάρχουν σύλλογοι που πολέμησαν ακόμη και πριν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης Covid-19. Η πρόσβαση σε μια τέτοια δομή θα τους επέστρεφε στο σωστό δρόμο ή θα αύξανε τα προβλήματά τους στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News