Μπαρτσελόνα: Το στυλ που χάθηκε, ο Κούμαν και η μεταβολή του “Tiki taka”

Απόψεις
Μπαρτσελόνα: Το στυλ που χάθηκε, ο Κούμαν και η μεταβολή του “Tiki taka”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ήττα με 3-0 από την Μπάγερν Μονάχου, η ισοπαλία κόντρα στη Γρανάδα άφησε τον Ρόναλντ Κούμαν σε ευάλωτη θέση. Δεν είναι μόνο οι πόντοι που χάθηκαν, αλλά και το στυλ, με τους παίκτες του ΝΑ τελειώνουν το παιχνίδι με σέντρες, ιδέα που θα φαινόταν παράλογη πριν σε αυτή την ομάδα

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολλανδός έχει χάσει αστέρια στην αγορά των  μεταγραφών έχοντας και έξι παίκτες εκτός λόγω τραυματισμού για το παιχνίδι που έρχεται την Πέμπτη με την Κάντιθ. Τελειώνει ο χρόνος του Κούμαν στη Μπαρτσελόνα; Η απάντηση είναι: Ο Κούμαν μένει προς το παρόν.

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα γίνονται ανυπόμονοι. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην έβδομη θέση στο πρωτάθλημα. Ο Ρόναλντ Κούμαν γίνεται όλο και πιο αμυντικός, στηρίζοντας την άποψη του, ότι «η Μπάρτσα δεν είναι η Μπάρτσα πριν από οκτώ χρόνια».

Αξιοπρόσεκτα είναι τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης. Ένα από αυτά αποδίδει τις σκέψεις, που γίνονται για τον άλλο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας:

«Η τακτική αυτή είναι αντίθετη από την Tiki Taka (κατοχή μπάλας). Ονομάζεται Fiki Faka (απώλεια κατοχής). Οι αντίπαλοι είναι συνηθισμένοι και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν μια ομάδα της Μπαρτσελόνα που παίζει Tiki Taka. Ο ιδιοφυής τεχνικός Κούμαν δίνει σκόπιμα στους αντιπάλους κατοχή για να τους μπερδέψει, να τους κάνει Faka με το μυαλό τους, όπου δεν θα ξέρουν τι να κάνουν. Θα κολλήσουν/παγώσουν σαν την μπλε οθόνη θανάτου των Windows (BSOD), και τότε η Μπαρτσελόνα μπορεί να παίξει όπως θέλει. Απλά προσέξτε, είναι τόσο ισχυρό που θα καταρρεύσει το παιχνίδι, και τελικά θα απαγορευτεί»!

Ο ίδιος o Κούμαν λέει σχετικά:

«Αν κοιτάξεις το ρόστερ, τι πρέπει να κάνεις, Tiki taka, όταν δεν υπάρχει χώρος; Αν είναι ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, όπου δεν έχουμε παίκτες που μπορούν να μπουν ένας εναντίον ενός ή με ταχύτητα; Δεν πρόκειται να πω περισσότερα, φαίνεται ότι πρέπει να δώσω επιχειρήματα για τα πάντα; Ο κόσμος φεύγει δυσαρεστημένος επειδή δεν κερδίσαμε, όχι λόγω της συμπεριφοράς που έδειξε η ομάδα».

Στο Barça TV, νωρίτερα είχε παραδεχτεί ότι το σημερινό στυλ δεν είναι αυτό που είχε σχεδιάσει: «Δεν είναι το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάναμε και με τη Γρανάδα. Φεύγουμε δυσαρεστημένοι, γιατί πάντα θέλουμε να κερδίζουμε στην έδρα μας, αλλά, με αυτά που έχουμε, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και, με λίγη περισσότερη τύχη, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι», επέμεινε.

Οι κριτικοί των ισπανικών μέσων θεωρούν ότι από τη δική τους σκοπιά, όλα θα είναι διαφορετικά όταν, επιτέλους, ανακτήσει τα κομμάτια που του λείπουν. Πάνω απ' όλα, στην επίθεση. Γιατί τότε, όπως υποστήριξε, θα είναι σαφές πώς θέλει να ακολουθήσει το στυλ που είναι τόσο δημοφιλές στο διάσημο περιβάλλον.

«Παίζουμε με τον τρόπο της Μπάρτσα, με 4-3-3, αλλά δεν έχουμε ρυθμό στα άκρα, ο Κουτίνιο ή ο Ντεμίρ μπαίνουν συχνά μέσα. Με τον Ανσού Φατί και τον Ντεμπελέ θα υπάρχει μεγαλύτερο βάθος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν τους έχουμε. Αν δεν με καταλαβαίνετε, λυπάμαι, εγώ φταίω», δήλωσε έχοντας αρχίσει να ενοχλείται από τις ερωτήσεις για τη συνέχειά του. «Δεν πρόκειται να μιλήσω άλλο για το μέλλον μου», τόνισε ο Κούμαν, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα για τη σπατάλη χρόνου που, κατά τη γνώμη του, σπατάλησε η Γρανάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News