Ο Μέσι με χατ-τρικ ξεπέρασε το ρεκόρ τερμάτων του Πελέ

Ποδόσφαιρο
Ο Μέσι με χατ-τρικ ξεπέρασε το ρεκόρ τερμάτων του Πελέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ ξεπέρασε τον Πελέ ως ο πρώτος σκόρερ της Νότιας Αμερικής σε διεθνείς αγώνες με 79 γκολ, μετά το χατ-τρικ που πέτυχε στη νίκη της Αργεντινής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επί της Βολιβίας. Ποιοι ακολουθούν...

Τα τρία γκολ που πέτυχε στη νίκη με 3-0 επί των Βολιβιανών στο στάδιο Monumental του Μπουένος Άιρες του έδωσαν δύο περισσότερα γκολ από τον Πελέ, ο οποίος είχε 77 διεθνή γκολ καριέρας σε 92 αγώνες. Μετά τη νίκη ακολούθησε μια τελετή για τον εορτασμό της κατάκτησης του Copa America από την Αργεντινή το περασμένο καλοκαίρι, το πρώτο τρόπαιο της χώρας από το 1993.

«Ήταν μια μοναδική στιγμή [η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα] λόγω του πού και πώς κατακτήσαμε τον τίτλο», δήλωσε ο Μέσι. «Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να το κάνουμε και να μπορούμε να γιορτάσουμε τον τίτλο τώρα. Είναι απίστευτο. Η μητέρα μου, τα αδέρφια μου είναι εδώ στις κερκίδες. Έχουν υποφέρει πολύ ... Είμαι πολύ χαρούμενος».

«Ήμουν πολύ νευρικός, ήθελα απλώς να απολαύσω τη βραδιά. Περίμενα πολύ καιρό γι' αυτό", δήλωσε συγκινημένος ο Μέσι μετά τον αγώνα. «Κερδίσαμε το παιχνίδι [και] αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα και τώρα μπορούμε να γιορτάσουμε».

Αργότερα, έγραψε στο Instagram: «Ονειρευόμουν πολύ αυτή τη μέρα και χάρη στον Θεό έφτασε. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για όλη την αγάπη που έχω λάβει.  Τι όμορφη βραδιά, την απόλαυσα τόσο πολύ – αξέχαστη».

Ο αγώνας της Πέμπτης ακολούθησε τη ματαίωση του προκριματικού αγώνα της Αργεντινής με τη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Σάο Πάολο το Σαββατοκύριακο, όταν αξιωματούχοι του βραζιλιάνικου οργανισμού υγείας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να απομακρύνουν τέσσερις παίκτες της Αργεντινής, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκαν, δεν τήρησαν τα πρωτόκολλα εισόδου της χώρας Covid-19.

Στην 3η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Νεϊμάρ, ο οποίος σκόραρε απέναντι στο Περού κι έφτασε τα 69 τέρματα με τη «σελεσάο».

Ο Μέσι βρίσκεται στην 5η θέση των αρχισκόρερ όλων των εποχών με τις εθνικές ομάδες. Στην πρώτη θέση είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 111 γκολ με την Πορτογαλία και ακολουθούν ο Ιρανός Αλί Νταέι με 109, ο Μικχτάρ Νταχαρί με 89 γκολ για τη Μαλαισία και ο σπουδαίος Φερεντς Πούσκας με 84 γκολ για την Ουγγαρία.

Παράλληλα, ήταν το 6ο χατ-τρικ του Μέσι με την «αλμπισελέστε». Το πρώτο του ήταν το 2012 στο φιλικό με την Ελβετία (3-1), το δεύτερο σε φιλικό με τη Βραζιλία (4-3) στις 9 Ιουνίου και το τρίτο ένα χρόνο αργότερα επίσης σε φιλικό με την Γουατεμάλα (4-0).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News