H FIFA αποκαλύπτει πως θα γίνεται Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

Ποδόσφαιρο
H FIFA αποκαλύπτει πως θα γίνεται Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο οι λεπτομέρειες του σχεδίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας…

Η FIFA προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές αναφορικά με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο προτίθεται να το διοργανώνει ανά δύο χρονιές, θέτοντας έτσι ένα εμπόδιο στο καλεντάρι, σχετικά με τη διεξαγωγή των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων (Euro, Copa America κλπ.).

Ο διευθυντής ανάπτυξης του παγκοσμίου ποδοσφαιρού και πρώην τεχνικός μεταξύ άλλων της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, είχε δηλώσει στη L' Equipe ότι η συγκεκριμένη αλλαγή στοχεύει στην ανάπτυξη της ποιότητας του ποδοσφαιρού.

Ο Αλσατός πρώην τεχνικός και νυν παράγοντας ποδοσφαίρου θα συναντηθεί με ανθρώπους του ποδσφαίρου στην Ντόχα του Κατάρ (μεταξύ άλλων τους Τζόν Τέρι και Μάικλ Όουεν), προπονητές και ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τους δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με το σχέδιό του για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ μεταξύ των οποίων το Sky Sports.

Η FIFA θέλει να αυξήσει τα έσοδά της, καθώς το κύριο εισόδημά της είναι το Μουντιάλ το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η UEFA, οι σύλλογοι και αρκετοί ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, έχουν εκφράσει την εναντίωσή τους στο συγκεκριμένο σχέδιο. Αν τεθεί σε εφαρμογή το συγκεκριμένο σχέδιο, θα ξεκινήσει μετά το Μουντιάλ του 2028.

Η βασική στόχευση του Βενγκέρ είναι να δίνουν οι ομάδες λιγότερα προκριματικά και να υπάρχει κύρια διοργάνωσης εθνικών ομάδων κάθε καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι οι 166 από τα 211 μέλη (ομοσπονδίες ποδοσφαίρου) της FIFA είχαν ψηφίσει υπέρ του να γίνουν μελέτες για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο σεζόν.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News