Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκη Γαλλίας, ξέσπασμα Ολλανδίας

Ποδόσφαιρο
Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκη Γαλλίας, ξέσπασμα Ολλανδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε από την Σλοβακία η Κύπρος…

Η Γαλλία σημείωσε την πρώτη νίκη της έπειτα από πέντε σερί ισοπαλίες από το Euro 2020 μέχρι τώρα και έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον 4ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.. Το 2-0 επί της Φινλανδίας σημειώθηκε με πρωταγωνιστή τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και έφτασε τα 41 με το εθνόσημο, όσα και ο Μισέλ Πλατινί που βρίσκεται στην 3η θέση των αρχισκόρερ των "μπλε".

Το πρώτο γκολ του νέου επιθετικού της Ατλέτικο σημειώθηκε με όμορφο πλασέ στο 25ο λεπτό και το επόμενο στο 2ο μέρος, με σουτ από πολύ γωνιακή θέση για τους γηπεδούχους που δεν ανησύχησαν σε κανένα σημείο και είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Ολλανδία συνέτριψε την Τουρκία με 6-1 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", σε μία βραδιά που ο Μέμφις Ντεπάι έπιασε τον... Γιόχαν Κρόιφ. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα σημείωσε χατ τρικ και έφτασε τα 33 διεθνή γκολ, όσα και ο αείμνηστος Ολλανδός. Το πάρτι των "οράνιε" πάντως άρχισε μόλις στο 1ο λεπτό με γκολ του Ντάβι Κλάασεν έπειτα από πανέμορφη προσπάθεια. Ο Γκους Τιλ και ο Ντόνιελ Μάλεν αύξησαν το δείκτη του σκορ στο τελευταίο 10λεπτο και το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Τσενγκίζ Ουντέρ, παίζοντας με 10 παίκτες από το 44' λόγω αποβολής του Τσαγκλάρ Σεγιουντζιού.

Η Κύπρος άντεξε ένα ημίχρονο στην Μπρατισλάβα με αντίπαλο τη Σλοβακία, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 0-2. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είχε ευκαιρίες αλλά κι έναν καλό Νεόφυτο Μιχαήλ, ο οποίος κράτησε απαραβίαστη την εστία του για 54 λεπτά, μέχρι ο Ίβαν Στραντς να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι πήραν το μομέντουμ και με τον Μάρτιν Κοσέλνικ διπλασίασαν τα τέρματά τους και παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης για τα προκριματικά του Μουντιάλ

ΜOYNTIAΛ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Αζερμπαϊτζάν0

Πορτογαλία3

Ιρλανδία1

Σερβία1

Βοσνία-Ερζεγοβίνη2

Καζακστάν2

Γαλλία2

Φινλανδία0

Αυστρία0

Σκωτία1

Δανία5

Ισραήλ0

Νήσοι Φερόες2

Μολδαβία1

Μαυροβούνιο0

Λετονία0

Ολλανδία6

Τουρκία1

Νορβηγία5

Γιβραλτάρ1

Κροατία3

Σλοβενία0

Ρωσία2

Μάλτα0

Σλοβακία2

Κύπρος0

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News