Ρονάλντο - Μέσι: Κι όμως έχουν ακόμα ρεκόρ να σπάσουν

Απόψεις
Ρονάλντο - Μέσι: Κι όμως έχουν ακόμα ρεκόρ να σπάσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μάχη τους συνεχίζεται - Τι έχουν πετύχει μέχρι στιγμής ο Ρονάλντο και ο Μέσι και τι θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα;

Τα έχουν πετύχει σχεδόν όλα. Τί θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα ο Ρονάλντο και ο Μέσι;

Ο Ρονάλντο είναι ήδη ο κορυφαίος διεθνής σκόρερ όλων των εποχών, αλλά ο Μέσι θα μπορούσε ακόμα να γίνει ο κορυφαίος Νοτιοαμερικανός σκόρερ στο διεθνές ποδόσφαιρο. Χρειάζεται μόλις δύο γκολ για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Πελέ. Από την πλευρά του, ο Ρονάλντο απέχει δύο συμμετοχές από το να γίνει ο κορυφαίος παίκτης του Champions League, ένα ρεκόρ που κατέχει ο Ίκερ Κασίγιας με 177 συμμετοχές. Ο Μέσι έχει 149.

Στα γκολ της καριέρας του, σε επίπεδο συλλόγων ο Ρονάλντο έχει 674, ξεπερνώντας τον Μέσι κατά δύο. Περιέργως, χρειάζεται μόλις εννέα γκολ  να ξεπεράσει τον νέο του προπονητή και να βρεθεί στην 15η θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών των «κόκκινων διαβόλων» με 127, αλλά θα χρειαστεί πάνω από 155 για να μπει στην πρώτη δεκάδα…

Ο Μέσι μόλις άφησε την ομάδα όπου μεγάλωσε και διέπρεψε, ο Ρονάλντο μόλις επέστρεψε στην ομάδα που τον έκανε παγκόσμιο αστέρα. Και οι δυο μπορεί να έχουν περάσει τα 30, αλλά παραμένουν κορυφαίοι παίκτες που κυνηγούν τα λίγα ρεκόρ που τους απομένουν για να σπάσουν. Οι σελίδες που έχουν γράψει θα απασχολούν πάντα την ποδοσφαιρική ιστορία.

Τι έχουν πετύχει μέχρι στιγμής ο Ρονάλντο και ο Μέσι; -Πρωταθλήματα, κύπελλα, Τσάμπιονς Λιγκ, διεθνή τουρνουά… Έχουν κερδίσει σχεδόν τα πάντα!

Στα γκολ, όπου και οι δύο υπερέχουν, ο Ρονάλντο μόλις έγινε ο πρώτος διεθνής σκόρερ όλων των εποχών με 111 γκολ. Ο Μέσι, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της LaLiga με 474, και στο Champions League με μία ομάδα, με 120.

Ο Πορτογάλος ωστόσο, είναι ο πρώτος σκόρερ του Champions League με όλες τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί (134 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Γιουβέντους). Ο Μέσι κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στη LaLiga (50), και έχει τα περισσότερα τρόπαια Pichichi από οποιονδήποτε άλλον (πέρυσι το όγδοο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News