Ισόπαλες 1-1 Λίβερπουλ- Τσέλσι

Ποδόσφαιρο
Ισόπαλες 1-1 Λίβερπουλ- Τσέλσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άντεξαν με 10 παίκτες οι “μπλε”…

Το μεγάλο ματς της 3ης αγωνιστικής της Premier League δεν έβγαλε νικήτρια, με την Λίβερπουλ και την Τσέλσι να μένουν στο 1-1 στο Άνφιλντ και να διατηρούν το αήττητό τους στο πρωτάθλημα, έχοντας αμφότερες να επιδείξουν 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Οι μπλε προηγήθηκαν στο 22' με κεφαλιά του Χάβερτς και οι κόκκινοι ισοφάρισαν με τον Σαλάχ στο 45+5' με εύστοχο πέναλτι, σε μία φάση που οι Λονδρέζοι είδαν τον Ρις Τζέιμς να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα αλλά που δεν στάθηκε αρκετή για να τους λυγίσει.

Και αυτό γιατί στο δεύτερο ημίχρονο αμύνθηκαν μαζικά και αρκετά αποτελεσματικά, με τον γκολκίπερ Μεντί να σταματάει όλες τις προσπάθειες των παικτών της Λίβερπουλ (είχε έξι συνολικά επεμβάσεις, τις περισσότερες στην καριέρα του με τη φανέλα της Τσέλσι σε ένα παιχνίδι ανεξαρτήτως διοργανώσεων) και να κρατάει το πολύτιμο 1-1 για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με τις παίκτες της να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες και στα πρώτα 10 λεπτά είχε δύο καλές στιγμές, με τα σουτ των Έλιοτ στο 4' και Χέντερσον να φεύγουν έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μεντί.

Μετά το πρώτο 15λεπτο όμως η Τσέλσι ισορρόπησε και στο 22' ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή της στα αντίπαλα καρέ. Ο Ρις Τζέιμς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Χάβερτς με άπιαστη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Άλισον.

Το γκολ αυτό επηρέασε αρνητικά τους γηπεδούχους και αντίθετα ανέβασε την ψυχολογία των μπλε που βρήκαν ανοιχτούς χώρους στην κόντρα και στο 35' άγγιξαν και δεύτερο γκολ μέσω ταχύτατης αντεπίθεσης, με τον Λουκάκου να τροφοδοτεί τον Μάουντ και εκείνον να στέλνει τη μπάλα άουτ με πλασέ.

Ωστόσο οι συγκινήσεις στο Άνφιλντ είχαν και συνέχεια στο πρώτο μέρος, με την Λίβερπουλ να βρίσκει την ισοφάριση πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια μέσα από περιπετειώδης φάση.

Ο Ματίπ έστειλε αρχικά τη μπάλα στο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά και στη συνέχεια ο Τζέιμς σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμή σε πλασέ του Μανέ.

Μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, ο διαιτητής είδε τη φάση στο μόνιτορ και αποφάσισε να δώσει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Τσέλσι, που βρήκε τη μπάλα με το χέρι του πάνω στη γραμμή.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τον Μεντί από την άλλη γωνία, για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και να ευστοχήσει σε 20ο διαδοχικό πέναλτι για την Λίβερπουλ σε ματς Premier League.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (86' Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Χέντερσον (74' Τιάγκο), Έλιοτ, Μανέ, Σαλάχ Φιρμίνο (43' Ζότα)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (87' Τσαλόμπα), Καντέ (46' Κόβατσιτς), Αλόνσο, Μάουντ, Λουκάκου, Χάβερτς (46' Τιάγκο Σίλβα)

Πηγή: sport24.gr

Photo:  liverpoolfc.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News