Champions League: Ο Ζορζίνιο Men's Player of the Year, καλύτερος επιθετικός ο Χάαλαντ

Ποδόσφαιρο
Champions League: Ο Ζορζίνιο Men's Player of the Year, καλύτερος επιθετικός ο Χάαλαντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η UEFA ανακοίνωσε τον καλύτερο παίκτης για τη σεζόν 2020/2021 με τον Ζορζίνιο να κατακτά το βραβείο, εφόσον βοήθησε σημαντικά την Τσέλσι να σηκώσει το Champions League και την Ιταλία το Euro 2020.

Στο πλαίσιο της κλήρωσης του Champions League δόθηκε και το UEFA Men's Player of the Year. Καλύτερος παίκτης της σεζόν 2020/2021 αναδείχθηκε ο μέσος της Τσέλσι και της εθνικής Ιταλίας, Ζορζίνιο.

Ο Ζορζίνιο βοήθησε τους μπλε να κατακτήσουν το Champions League, όπως και τους ατζούρι να φτάσουν στην κατάκτηση του Euro 2020 στον τελικό με την Ιταλία. Οι έτεροι υποψήφιοι ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και ο Ενγκολό Καντέ.

Ο Ζορζίνιο είναι ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει προσωπικό βραβείο ανάλογου βεληνέκους, μετά τον Πάολο Καναβάρο που κατέκτησε τη Χρυσή μπάλα το 2006.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αναδείχθηκε ο καλύτερος επιθετικός στο Champions League για τη σεζόν 2020-21. Ο παίκτης της Ντόρτμουντ βοήθησε την ομάδα του να φτάσει μέχρι τον προημιτελικό της διοργάνωσης, με τους Γερμανούς να γνωρίζουν τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι με δύο ήττες.

Ο Ενγκολό Καντέ αναδείχτηκε ο καλύτερος μέσος για το Champions League της σεζόν 2020-21. Η κατάκτηση του τροπαίου με την Τσέλσι αποτέλεσε… βαρόμετρο για την κατάκτηση του βραβείου.

Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχτηκε ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι. Ο Σενεγαλέζος κράτησε 10 φορές την εστία του ανέπαφη στο Champions League και βοήθηκε τα μέγιστα τους «μπλε» στην κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο σέντερ-μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρούμπεν Ντίας, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της σεζόν. Ο 23χρονος Πορτογάλος υπήρξε ουσιώδης στον αμυντικό τομέα οδηγώντας την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League, ενώ προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Τόμας Τούχελ.

Η UEFA βράβευσε τον Σίμον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο της εθνικής Δανίας που έσωσαν κατά τη διάρκεια του Euro 2020 τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο Κιάερ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση της UEFA, αλλά έστειλε το μήνυμά του: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βραβείο εκ μέρος της Εθνικής Δανίας. Ως αρχηγός αισθάνομαι την υποχρέωση να πάρω το βραβείο για όλη την ομάδα».

Η κάτοχος του Champions League, Τσέλσι, «σάρωσε» τα βραβεία στους άνδρες, καθώς είδε τους Ζορζίνιο, Μεντί, Καντέ και Τούχελ να παίρνουν βραβείο.

Στις γυναίκες όλα τα βραβεία κατέληξαν στην Βαρκελώνη, ενώ το πρώτο χρονικά βραβείο -το Προεδρικό βραβείο όπως ονομάζεται- δόθηκε στους ιατρούς που έσωσαν τον Κρίστιαν Έρικσεν στην αναμέτρηση της Δανίας με την Φιλανδία για το Euro 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News