Διεθνές Ποδόσφαιρο

"Πόρτα" από τον Μπόρις Τζόνσον στον Ινφαντίνο για τους παίκτες της "κόκκινης λίστας"

Η Επιστολή του προέδρου της FIFA στον πρωθυπουργό της Αγγλίας, δεν βρίσκει ανταπόκριση - Η άρνηση της Premier League είναι πιθανό να επηρεάσει σχεδόν 60 παίκτες από 19 από τις 20 κορυφαίες ομάδες που συμμετέχουν σε 26 χώρες της κόκκινης λίστας.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Ινφαντίνο παρακάλεσε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον για εξαιρέσεις καραντίνας του Covid, ώστε οι σύλλογοι της Premier League να απελευθερώσουν παίκτες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις λεγόμενες χώρες της κόκκινης λίστας.

Η άρνηση της Premier League είναι πιθανό να επηρεάσει σχεδόν 60 παίκτες από 19 από τις 20 κορυφαίες ομάδες που συμμετέχουν σε 26 χώρες της κόκκινης λίστας.

Η έκκληση του Ινφαντίνο φαίνεται ότι έχει ήδη απορριφθεί με το Skysports να αναφέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν οι κανόνες για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Οι σύλλογοι της La Liga αποφάσισαν επίσης να μην αποδεσμεύσουν παίκτες για προκριματικά σε χώρες όπου θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Η αγγλική Football League - που περιλαμβάνει τις τέσσερις κατηγορίες αμέσως κάτω από την Premier League - δήλωσε ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Premier League.

Οι σύλλογοι υποχρεούνται βάσει των κανόνων της FIFA να αποδεσμεύουν τους παίκτες για διεθνείς υποχρεώσεις και ο οργανισμός του Ινφαντίνο θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα επιβάλει κυρώσεις.

Υποστήριξε σε επιστολή του προς τον Τζόνσον ότι οι εξαιρέσεις καραντίνας που ίσχυαν για τους παίκτες για τις τελευταίες φάσεις του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ θα μπορούσαν να ισχύσουν και για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες. Η διαφορά τότε, ωστόσο, ήταν ότι οι παίκτες λειτουργούσαν εντός καραντίνας με πολύ λιγότερα ταξίδια.

Ο Ινφαντίνο ζήτησε «επίδειξη αλληλεγγύης από κάθε ένωση μέλος, κάθε πρωτάθλημα και κάθε σύλλογο, για να κάνουμε -είπε- αυτό που είναι και σωστό και δίκαιο για το παγκόσμιο παιχνίδι. Έχουμε αντιμετωπίσει μαζί τα παγκόσμια προβλήματα στο παρελθόν και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Η αποδέσμευση παικτών στα επερχόμενα διεθνή παιχνίδια είναι ένα θέμα πολύ επείγον και σημαντικό».

Τόνισε επίσης:

“Πολλοί από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Αγγλίας και της Ισπανίας και πιστεύουμε ότι οι χώρες αυτές μοιράζονται επίσης την ευθύνη για τη διατήρηση και την προστασία της αθλητικής ακεραιότητας των διοργανώσεων σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά το θέμα των περιορισμών καραντίνας στην Αγγλία, για τους παίκτες που επιστρέφουν από τις χώρες της κόκκινης λίστας, έγραψα στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και απηύθυνα έκκληση για την απαραίτητη υποστήριξη, ιδίως, ώστε οι παίκτες να μη στερηθούν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους σε προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το οποίο αποτελεί μία από τις ύψιστες τιμές για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Πρότεινα να εφαρμοστεί για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες μια προσέγγιση παρόμοια με αυτή που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τα τελικά στάδια του Euro 2020. Μαζί έχουμε επιδείξει αλληλεγγύη και ενότητα στον αγώνα κατά του COVID-19.

Τώρα, προτρέπω όλους να διασφαλίσουν την απελευθέρωση των διεθνών παικτών για τους επερχόμενους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA».

Σε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστή την απόφασή της, η Premier League ανέφερε ότι είχαν γίνει “εκτεταμένες συζητήσεις" τόσο με την FA όσο και με την κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσης, αλλά «λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τη δημόσια υγεία που σχετίζονται με τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από χώρες της κόκκινης λίστας, δεν έχει χορηγηθεί καμία εξαίρεση».

Η λίγκα δήλωσε ότι η «ευημερία και η φυσική κατάσταση» των παικτών της θα επηρεαστούν «σημαντικά», καθώς και ότι θα πρέπει να χάσουν αρκετούς αγώνες εντός της χώρας για τους συλλόγους τους και ότι ως εκ τούτου «απρόθυμα αλλά ομόφωνα» δεν θα επιτραπεί σε κανέναν παίκτη να μεταβεί σε χώρες της κόκκινης λίστας.

Η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Αίγυπτος συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που βρίσκονται σήμερα στην κόκκινη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης. Όποιος επιστρέφει από αυτή την κατηγορία πρέπει να απομονωθεί για 10 ημέρες σε ένα καθορισμένο ξενοδοχείο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού της κυβέρνησης δήλωσε στο BBC: «Έχουμε καταστήσει σαφές στη FIFA ότι η υφιστάμενη πολιτική μας θα παραμείνει σε ισχύ και δεν έχουμε σχέδια να αλλάξουμε την πολιτική αυτή. Η πολιτική αυτή ισχύει για την προστασία της δημόσιας υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια