Γαλλία: Σκηνές απείρου κάλλους και διακοπή στο Νις – Μαρσέιγ!

Ποδόσφαιρο
Γαλλία: Σκηνές απείρου κάλλους και διακοπή στο Νις – Μαρσέιγ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντου οπαδών στο γήπεδο, ξύλο και τραυματισμοί παικτών της Μαρσέιγ

Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Νις και τη Μαρσέιγ, για την πρώτη αγωνιστική της Ligue 1, διακόπηκε οριστικά, μετά την εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια με τους ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών.

Οι παίκτες των γηπεδούχων επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, όπως και οι διαιτητές, ωστόσο οι παίκτες της Μαρσέιγ αρνήθηκαν να αγωνιστούν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί οριστικά.

Σύμφωνα με την Amazon, η Νις πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά, με τη Μαρσέιγ να το διεκδικεί στην αθλητική δικαιοσύνη της λίγκας.

Η Νις είχε το προβάδισμα στο σκορ, χάρη στο γκολ του Κάσπερ Ντόλμπεργκ στο 49', έπειτα από ασίστ του Λοτόμπα, ενώ οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στο 75ο λεπτό.

Βράζουν στη Μαρσέιγ

Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρια, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επεισοδιακή λήξη της αναμέτρησης, τόνισε ότι ο διαιτητής ήταν μέρος των Μασσαλών, τόνιζοντας ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλειά τους, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση της γαλλικής Λίγκας, να επιδίωξει τη συνέχιση του παιχνιδιού.

"Πρέπει να θέσουμε κάποια δεδικασμένα στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής ήταν μαζί μας, μας επιβεβαίωσε πως η ασφάλειά μας δεν ήταν εγγυημένη. Η απόφασή του ήταν να διακόψει το ματς, αλλά η Λίγκα αποφάσισε να το συνεχίσει. Αυτό είναι απαράδεκτο για μας".

Καταγγελία από Νις

Ο πρόεδρος της Νις, Ζαν Πιέρ Ριβιέρ, με τη σειρά του κατήγγειλε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την αποχώρηση της αποστολής της Μαρσέιγ, ότι σεκιούριτι των φιλοξενούμενων, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νις ανέφερε: "Αυτό που λειτούργησε ως καταλύτης, ήταν η αντίδραση των δύο ποδοσφαιριστών της Μαρσέιγ. Είναι απογοητευτικό ότι το παιχνίδι τελείωσε με αυτόν τον τρόπο.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σεκιούριτι της Μαρσέιγ δεν θα έπρεπε να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να χτυπήσουν τους παίκτες μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Μαρσέιγ δεν ξανάρχισε το παιχνίδι".

Το χρονικό της εισβολής

Στο 75ο λεπτό, η Μαρσέιγ κέρδισε ένα κόρνερ, κόντα στην πλευρά που ήταν οι οργανομένοι οπαδοί της Νις. Ένα μπουκάλι από την κερκίδα έπεσε προς τον Παγέτ, την ώρα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόρνερ και αυτός το "επέστρεψε" πίσω.

Η κίνησή του ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει αντίδραση. Αμέσως μετά άρχισε μαζική εκτόξευση αντικειμένων, ενώ ορισμένοι εκ των εξαγριωμένων οπαδών ήρθαν στα χέρια με παίκτες στα όρια της κερκίδας.

Περίπου 100 οπαδοί που βρίσκονταν στο πέταλο εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Προκλήθηκε, φυσικά, πανδαιμόνιο, όμως οι δεκάδες σεκιούριτι επενέβησαν και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Πέρα από το γενικότερο σκηνικό, υπήρξε και ένα μεμονωμένο περιστατικό, ανάμεσα στον προπονητή της Μαρσέιγ, Χόρχε Σαμπαόλι και τον κεντρικό αμυντικό της Νις, Ζαν - Κλερ Τοντιμπό, με τον τεχνικό των "φωκαών" να είναι έξαλλος και να τον συγκρατούν οι συνεργάτες του.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια, ωστόσο κάποιοι άλλοι της Νις, μεταξύ άλλων ο Ντάντε, παρέμειναν στο χορτάρι και επιχείρησαν να συζητήσουν με τους χούλιγκανς και να τους ηρεμήσουν.

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News