Μέσι: «Θέλω να κατακτήσω τίτλους με την Παρί Σεν Ζερμέν»

Ποδόσφαιρο
Μέσι: «Θέλω να κατακτήσω τίτλους με την Παρί Σεν Ζερμέν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αργεντινός σταρ δήλωσε ενθουσιασμένος με τις πρώτες του στιγμές στο Παρίσι

Την κατάκτηση τίτλων με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν έθεσε ως βασικό στόχο ο Λιονέλ Μέσι, στο περιθώριο της παρουσίασής του από την γαλλική ομάδα.

Ο Αργεντινός σταρ δήλωσε ενθουσιασμένος με τις πρώτες του στιγμές στο Παρίσι, την υποδοχή του κόσμου που αποκάλεσε «τρελή» και υποσχέθηκε πως η φετινή θα είναι μία σπουδαία σεζόν για όλους στον σύλλογο.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Παρί, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που παρουσιάζω τον Λιονέλ Μέσι για την Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι μία απίστευτη, ιστορική μέρα. Για τον σύλλογο, για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μια φανταστική στιγμή. Όλοι τον γνωρίζουν. Είναι ο μόνος παίκτης που έχει κερδίσει έξι φορές τη Χρυσή Μπάλα. Κάνει το ποδόσφαιρο μαγικό, υπέροχο. Και είναι νικητής. Είναι μια συναρπαστική περίοδος για τους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας από το Κατάρ πρόσθεσε: «Όταν ήρθαμε εδώ πριν από δέκα χρόνια, ο κόσμος αναρωτιόταν τι θα κάναμε. Είχαμε πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Και είμαστε πολύ περήφανοι για το που βρισκόμαστε σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λίο, τον πατέρα του και τη σύζυγό του που το έκαναν αυτό δυνατό. Δεν ξεχνάω ούτε τον Λεονάρντο, συγγραφέα ενός φανταστικού έργου, τον Ζαν-Κλοντ (Μπλαν), ήταν πάντα εκεί, και όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν όλα αυτά. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή. Όλα ξεκινούν μόνο τώρα, εντός και εκτός γηπέδου».

Καταλήγοντας, είπε: «Είμαι σίγουρος ότι ο Λίο θα μας φέρει πολλά τρόπαια, αν και έχει ήδη κερδίσει πολλά. Τώρα έχουμε μια σπουδαία ομάδα, με έναν σπουδαίο προπονητή και το επιτελείο του. Τώρα καλωσορίζω τον Λίο σε αυτήν την οικογένεια. Την οικογένεια της Παρί Σεν Ζερμέν».

Από τη μεριά του, ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη ήταν η αποχώρησή μου από τη Μπαρτσελόνα. Ήταν δύσκολη μία τέτοια αλλαγή, μετά από τόσο καιρό. Αλλά από την πρώτη στιγμή που έφτασαν εδώ αισθάνομαι μεγάλο ενθουσιασμό. Απολαμβάνω την άφιξή μου με την οικογένειά μου. Τώρα, θέλω πολύ να προπονηθώ, να γνωρίσω το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου».

Στη συνέχεια, ο διεθνής άσος από την Αργεντινή υπογράμμισε: «Από την πρώτη μέρα (την Πέμπτη), είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Σας ευχαριστώ για το έργο που κάνατε και το καλωσόρισμα. Έχω ακόμα φιλοδοξίες, όπως και η ομάδα. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα πάντα. Αυτός είναι ο στόχος μου: να συνεχίσω να εξελίσσομαι, να διεκδικώ και να κερδίζω τίτλους».

Για τις πρώτες του στιγμές στο Παρίσι: «Είναι υπέροχα εδώ. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες σε όλες τις θέσεις, με θεαματικά βιογραφικά εκτός από την ομάδα που είναι ήδη στη θέση τους. Θα παίξω με τους καλύτερους και αυτό είναι όμορφο».

Για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί: «Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής, πότε μπορώ να ξεκινήσω. Μόλις γύρισα από τις διακοπές. Θα χρειαστώ κάποια προετοιμασία. Ελπίζω ότι θα είναι το συντομότερο δυνατό, γιατί θέλω πολύ να παίξω. Αλλά δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα δούμε…».

Για την ανταπόκριση του κόσμου: «Στη Βαρκελώνη, μόλις εκδόθηκε το δελτίο τύπου, ο κόσμος ήταν ήδη έξω! Είναι τρελό. Ελπίζω να το απολαύσουμε πολύ το γήπεδο, την πόλη. Και ότι θα είναι μια μεγάλη σεζόν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News