Βελέζ-ΑΕΚ 2-1: Κατώτερη των προσδοκιών και… καμπανάκι για Ένωση

Ποδόσφαιρο
Βελέζ-ΑΕΚ 2-1: Κατώτερη των προσδοκιών και… καμπανάκι για Ένωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ήττα η Ένωση κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ιδανικά, το φινάλε του βρήκε τελικά την ΑΕΚ με σκυμμένα κεφάλια, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τη Βελέζ Μόσταρ, στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει το δρόμο της πρόκρισης καθώς θα πρέπει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ να κάνει την ανατροπή για να μην αποκλειστεί πρόωρα από την Ευρώπη. Η Ένωση προηγήθηκε στο 12' στην πρώτη μεγάλη φάση της με τον Ανσαριφάρντ από ασίστ του Αλμπάνη, όμως από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Στο 14' ο Πρσες με πολύ μακρινό σουτ νίκησε τον Τσιντώτα για να ισοφαρίσει 1-1 ενώ στην εκπνοή του α’ μέρους ο Ανσαριφάρντ σκόραρε αλλά είδε τον βοηθό διαιτητή να του στερεί τη χαρά του (δεύτερου) γκολ όταν και σήκωσε (λανθασμένα όπως έδειξε το ριπλέι) το σημαιάκι δείχνοντας οφσάιντ (δεν χρησιμοποιείται το VAR στους προκριματικούς γύρους του Europa Conference League).

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ είχε με το ξεκίνημα μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι του Μανιάτη, για να έρθει στο 52’ ο Ζαϊμοβιτς και να κάνει το 2-1. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μιλόγεβιτς έβγαλε κόπωση και απογοήτευσε με την εικόνα της. Παρά τις καλές ευκαιρίες με Μανιάτη και Σιμάνσκι, δε μπόρεσε να αποφύγει την ήττα…

Βελέζ Μόσταρ:  Μπογκντάνοβιτς, Οβτσίνα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Πρσες (74’ Όλβιν), Τσόσιτς (85’ Ράντοβιτς), Άντουσιτς (68’ Γκεοργκίεβιτς), Μπραντάο (85’ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (68’ Βεχάμποβιτς)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59’ Μιτάι), Σιμάνσκι, Σάκχοφ (80’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (59’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68’ Αραούχο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News